Prachtige baai in Catalonië Spanje.jpg

Wandelvakantie

CATALONIË

10 dgn | Nazomer | Tenten | GR 92 | 

GR92 Sender Mediterraneo

 

Wandelen over de Kust route van het Spaanse Catalonië is één van de mooiste routes in Spanje. De routes gaan langs  oude verlaten Romeinse en Griekse nederzettingen en kleine dromerige vissersdorpjes. De route volgt deels de kust maar gaat ook veel door de heuvels waarbij je prachtige uitzichten hebt over de Costa. Ook staat er een prachtige stadswandeling door Barcelona op het programma. Het weer in Spanje is in nazomer aangenaam en niet meer zo heet als in de zomer. Oftewel uitstekend wandelweer. Onderweg proef je typische Catalaanse gerechten en is de zee altijd dicht in de buurt voor een lekkere duik combineer dat met het unieke concept van Pippin Hikes met bagagevervoer, opgezette tipi tenten en alle maaltijden.

 

Dag één

Vandaag ontmoeten we elkaar op het vliegveld van Barcelona en starten we met een bakje koffie. De bagage brengen we naar de Pippinbus en met alleen een dagrugzak kan de wandelvakantie beginnen.

Als eerst nemen we de trein naar het beginpunt van de tocht in Portbou bij de Franse grens. We wandelen langs verlaten stranden en hebben uitzicht over de prachtige Costa Brava. We stoppen even bij het Walter Benjamin-monument bij Colera wat een soort van tunnel naar de zee is.  Na zo'n 14 km komen we aan in  Llancà-El Port de la Selva waar de Pippin tenten voor je klaar staan samen. Hier kan je een heerlijk duik nemen in de Middellandse zee. In de avond genieten we van een heerlijke maaltijd

14 km | Makkelijk

Dag twee

Na een heerlijk ontbijt trekken we de wandelschoenen aan en verlaten we de haven van Llançà. De eerste helft wandelen we langs prachtige baaien en kleine dorpjes en kunnen we regelmatig over het strand wandelen. Vanaf El Port de la Selva gaan we landinwaarts door de rustige heuvels met prachtige uitzichten over de Middellandse zee. De Pippin Tenten staan klaar in Cadaqués, een afgelegen vissersdorp waar de herinnering aan Salvador Dalí in elke hoek ligt en waar Pablo Picasso ooit woonde. Hier maken Kim en Jan weer een heerlijk diner klaar en kunnen we in de avond een wandeling maken dit gezellige dorpje.

19 km | Makkelijk

Wandelen aan de Spaanse kust in Cataloni

Dag vier

Vandaag genieten we van een rustdag en kunnen we het gezellige plaatsje Roses verkennen, heerlijk genieten op het strand of met een goed glas wijn en een spannend boek bij de tipi's blijven. Wil je toch nog even op pad? bezoek dan de Citadel, een enorm, vijfhoekig militair fort waar archeologische vondsten gedaan zijn uit Griekse, Romeinse en Visigotische nederzettingen. Of het Trinidad kasteel vlak bij de ingang van de baai van Roses. Een Renaissance fort, gebouwd in de 16de eeuw bovenop een oude kapel in het zogenaamde punta de la Poncella. Een wandeling in het kasteel is de moeite waard, met in elke kamer ook extra info over de historische rol ervan. Bovendien kun je in een van de kamers beneden een tentoonstelling bezoeken met historische foto's van Roses en de Costa Brava.

Dag drie

Deze dag gaan we genieten van een zeer afwissend landschap. Het uitzicht over de zee vanaf de heuvels, de kliffen, de baaien en de stranden. We verlaten namelijk de kust en gaan verder landinwaarts over Cala Montjoi, in het natuurpark van Cap de Creus. We wandelen naar een hoogte van 1000 meter en staan versteld van het schitterende uitzicht wat we hebben over de regio. Daarna wandelen we omlaag richting de kust en volgen de zee om in de plaats Roses te eindigen. Het dorp wordt omringd door de bergen van de Pyreneeën en van bovenaf lijkt het of het dorp de vorm heeft van een halve maan. Het is daarom vrij gesloten en hierdoor geniet je van kalm water, zonder al te veel deining of wind.

 

20 km |  Gemiddeld

Dag vijf

Vandaag na het ontbijt stappen we de bus in naar het meer landinwaarts gelegen Sant Pere Pescador en starten we met een heerlijke wandeling en volgen we de route langs de rivier Fluvià naar de Armentera . Hier kunnen we de molen van de Armentera bezoeken. Veel van de oude molen is overgebleven. De kerk van Sant Martí is ook een goed bezoek waard zijn om de paar architecturale overblijfselen te bewonderen in neoklassieke stijl. We wandelen verder en zien Sant Martí d'Empúries en de ruïnes van Empúries, een oude Griekse nederzetting vlak bij het plaatsje L'Escala. iets verder ligt L'Estartit en in deze plaats staan de tipi's klaar en kunen we nagenieten van een prachtige wandeldag

25 km | Makkelijk

Image by Danilo Alvesd

Dag zes

Dze ochtend stappen we  verder over de GR92. Vandaag staat de langste etappe op het programma. Maar dat is prima want morgen hebben we een rustdag. We komen langs de uitlopers van het Montgrímassief bij L'Estartit. Vlakbij ligt de eilandengroep Illes Medes waar veel gedoken wordt. We zien het kasteel van Montgrí, een militair fort van de gemeente Torroella de Montgrí (Girona) dat tot cultureel erfgoed van nationaal belang is verklaard. De Montgrí is een kleine berg van kalksteen, op een hoogte van 315 m en ligt op 6 km van de zee. Van bovenaf zie je de Empordà-vlakte tot de Canigó. Aangekomen bij de Camping kunnen we terug kijken op een prachtige etappe.

32 km | gemiddeld

Dag zeven

Na de lange afstand van gisteren doen we het vandaag rustig aan. Lekker even de beentjes omhoog op het strand of het oude plaatsje Pals verkennen. Pals is gebouwd op een heuvel en het middeleeuwse centrum is goed bewaard gebleven en daardoor een trekpleister voor toeristen. In de oude huisjes bevinden zich diverse winkeltjes. Ook is vlak in de buurt het plaatsje Begur wat in een prachtige baai ligt. Hier ligt bovenop de heuvel de middeleeuwse ruïne van een kasteel wat zeker de moeite waard is van een bezoek.

Dag acht

Deze dag stappen we de bus in en rijden een stukje in de richting van Barcelona. We wandelen daarna verder de GR92 af door de heuvels van Catalonië en genieten onderweg van de prachtige natuur en de prachtige uitzichten. Ten zuiden van de Sierra de Marina zijn er nog veel plaatsen met een grote natuurlijke schoonheid en dichte vegetatie met bossen waar dennen en eiken in staan. Onderweg komen we langs de  Sant Bartomeu de Cabanyes en de heuvel van Céllecs,
aan het einde van de dag komen we aan in Vallromanes

14 km | Gemiddeld

Dag negen

Vandaag starten we met een wandeling verder richting Barcelona. Na zo'n 9 km komen we bij de rand van Barcelona en pakken we de bus naar het centrum. 

We wandelen langs alle bekende plekjes van Barcelona en een aantal geheime. Zo zien we oa Gaudi's meesterwerk, de dure winkelstraat Passeig de Gràcia, de Rambla, Foodmarkt Boqueria, Plaça Sant Jaume waar de Catalaanse regering is gevestigd, het prachtige plein Plaça Reial, het Columbus monument en uiteraard de Sagrada Família.

Vandaag kan je kiezen om samen met Jan of Kim de wandeling te maken of alleen met een routeboekje en GPS route op de mobiel. Eten kan in één van de vele gezellige restaurants in Barcelona. Terug bij de Tipi's genieten we met een drankje op het strand en kunnen we terug kijken op een fantastische dag

19 km | Gemakkelijk

Dag tien

Deze ochtend ontbijten we voor de laatste maal samen en reis je met het openbaar vervoer terug naar het vliegveld. Met onze bus brengen we je bagage naar het vliegveld 

en kan je terug kijken op een actieve maar ook zeer ontspannen wandelvakantie in het prachtige Catalonië.

Spanje route-min.jpg
Datum
Dagen
Prijs pp
volgt
10
€ 999,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Kant en klaar opgezette Tipi tenten

 • Bedden (stretchers)

 • Ontbijt, lunch, diner. (uitgezonderd uit eten in Barcelona) We serveren per dag één menu. We kunnen bij dit menu rekening houden met allergieën en diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. We houden erg van goed eten en je zal zeker niet met een lege maag van tafel gaan. We serveren altijd een aantal Spaanse gerechten en laten we je tussendoor kennis maken met Spaanse delicatessen.

 • Knabbels en drinken op de camping.

 • Transfers van Barcelona naar Portbou en naar volgende startpunten en transfer naar Barcelona airport

 • Bagagevervoer

 • Reisleider/wandelbegeleider

 • STO Garantiefonds

Exclusief

 • Vliegtickets

 • Reis -en annuleringsverzekering 

 • Kussen en slaapzak zelf meenemen.

 • in de Pippin bus is per vakantieganger plek voor één koffer met eventueel een losse slaapzak.

 • Wijzigingen in de etappes voorbehouden.

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Zwaarte: gemiddeld

 • Aantal deelnemers: minimaal zes maximaal tien

 • 45 dagen voor vertrek pas betalen

 • Kosteloos annuleren tot 45 dagen voor vertrek