Image by Trevar Skillicorn-Chilver

Wandelvakantie Spanje

Wandelen over de GR92, de kustroute van het Spaanse Catalonië is één van de mooiste routes van Spanje. De routes gaan langs oude verlaten Romeinse en Griekse nederzettingen en kleine dromerige vissersdorpjes. De route volgt deels de kust, maar gaat ook veel door de heuvels waarbij je prachtige uitzichten hebt over de Costa Brava. Ook staat er een prachtige stadswandeling door Barcelona op het programma. Onderweg proef je typische Catalaanse gerechten en is de zee vaak dicht in de buurt voor een lekkere duik. Combineer dat met het unieke concept van Pippin Hikes met bagagevervoer, opgezette tipi tenten en alle maaltijden, dan wordt het op en top genieten. Olé!

 

10 Dagen

Waarvan acht wandeldagen langs de Costa en een wandeling door Barcelona. 

Overnachten

In eigen tent, gehuurde tent met luchtmatras of sfeervol ingerichte tipi tent 

Eten & drinken

Ontbijt, lunch, diner, snacks en het drinken op de kampeerplaatsen is inclusief. 

Wat ga je doen?

Wandelen langs de kust, de Spaans cultuur proeven en prachtige natuur ontdekken

Datum
Dgn
Prijs pp
Tent type
Open plekken
8-4 t/m 15-4
10
€ 749,-
Eigen tent
8
8-4 t/m 15-4
10
€ 899,-
Huur tent
8
8-4 t/m 15-4
10
€ 1499,-
Tipi tent
3

Drie tent types 

Tipi tent ​Je slaap in een sfeervolle tipi tent met stoel, stretcher, luchtmatras. Je tent wordt dagelijks door ons opgezet en afgebroken. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag, slaap je met twee in de tent 20% korting op de tweede Huur tent: Je huurt bij ons een kleine tent met slaapmatras, wij nemen deze mee. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag. Eigen tent: Je neemt je eigen kleine tent mee met inrichting tijdens je reis naar Schotland. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen.

Prachtige baai in Catalonië Spanje

Dag één, 14 km

 Portbou naar El port de la Selva.
Vandaag ontmoeten we elkaar op het treinstation van Portbou vlakbij de Franse grens. Je bagage gaat in de Pippinbus en je wandelt met een dagrugzak. Eerst starten we met een bakje koffie en kunnen we elkaar een beetje leren kennen. Daarna starten we de wandeling over de GR92. We wandelen langs verlaten stranden en hebben uitzicht over de prachtige Costa Brava. We stoppen even bij het Walter Benjamin-monument bij Colera wat een soort van tunnel naar de zee is.  Na zo'n 14 km komen we aan in  Llancà-El Port de la Selva waar we overnachten. Hier kan je een heerlijke duik nemen in de Middellandse Zee. In de avond genieten we van een heerlijke maaltijd van Pippin Foods. 

 
Standbeeld in Spanje

Dag twee, 19 km

El port de la Selva naar Cadaqués.
Na een heerlijk ontbijt trekken we de wandelschoenen aan en verlaten we de haven van Llançà.
De eerste helft wandelen we langs prachtige baaien en kleine dorpjes en kunnen we regelmatig over het strand wandelen. Vanaf El Port de la Selva gaan we landinwaarts door de rustige heuvels met prachtige uitzichten over de Middellandse zee.
De Pippin Tenten staan klaar in Cadaqués, een afgelegen vissersdorp waar de herinnering aan Salvador Dalí in elke hoek ligt en waar Pablo Picasso ooit woonde. Hier maken Kim en Jan weer een heerlijk diner klaar en kunnen we in de avond een wandeling maken in dit gezellige dorpje.


 
Zonsondergang aan de GR92 in Spanje.jpg

Dag drie, 20 km

Cadaqués naar Roses.
Deze dag gaan we genieten van een zeer afwissend landschap. Het uitzicht over de zee vanaf de heuvels, de kliffen, de baaien en de stranden. We verlaten namelijk de kust en gaan verder landinwaarts over Cala Montjoi, in het natuurpark van Cap de Creus.
de klim is 1000 meter en boven staan we versteld van het schitterende uitzicht wat we hebben over de regio. Daarna wandelen we omlaag richting de kust en volgen de zee om in de plaats Roses te eindigen. Het dorp wordt omringd door de bergen van de Pyreneeën en van bovenaf lijkt het of het dorp de vorm heeft van een halve maan. Het is daarom vrij gesloten en hierdoor geniet je van kalm water, zonder al te veel deining of wind.

 
Wandelvakantie en groepsreis in Catalonië
Vriendinnen op wandelvakantie in Spanje

Dag vier, 23 km 

Roses naar Sant Pere Pescador.
Vandaag wandelen we verder over de GR92 naar het plaatsje Sant Pere Pescador. We wandelen een stukje landinwaarts en komen langs Castello d'Empuries. Waar een prachtige oude Basiliek staat. Ook komen we door natuurgebied Aiguamolls de l’Empordà, waar veel vogels zijn. Dan gaan we terug naar de kust waar we over een prachtig bosrijk pad wandelen tot we bij de camping aankomen vlak aan Riu Fluvia welke ontspringt in de Pyreneeën. Hier genieten we van een heerlijke avond met hapjes en drankjes van Pippin Foods

 
Barcelona wandelvakantie

Dag vijf, 17 km 

Sant Pere Pescador naar L'Estartit.
Vanuit Sant Pere Pescador starten we met een heerlijke wandeling en volgen we de route langs de rivier Fluvià naar de Armentera . Hier kunnen we de molen van de Armentera bezoeken. Veel van de oude molen is overgebleven. De kerk van Sant Martí kan ook een bezoek waard zijn om de paar architecturale overblijfselen te bewonderen in neoklassieke stijl. We wandelen verder en zien de ruïnes van Empúries, een oude Griekse nederzetting vlak bij het plaatsje L'Escala. iets verder ligt L'Estartit waar we overnachten.

 
Genieten in Catalonië Spanje

Dag zes, 23 km

L'Estartit naar Platja del Racó.
Deze ochtend stappen we verder over de GR92. Vandaag staat de langste etappe op het programma. Maar dat is prima want we doen rustig aan en morgen hebben we een korte wandeldag. We komen langs de uitlopers van het Montgrímassief bij L'Estartit. Vlakbij ligt de eilandengroep Illes Medes waar veel gedoken wordt. We zien het kasteel van Montgrí, een militair fort van de gemeente Torroella de Montgrí (Girona) dat tot cultureel erfgoed van nationaal belang is verklaard. Van bovenaf zie je de Empordà-vlakte tot de Canigó. 

 
Wandelen in Barcelona groepsreis
Prachtige kliffen in Spanje Catalonië

Dag zeven, 22 km

Platja del Racó naar Campin Benelux.
De route van vandaag is prachtig met vele bochten en kliffen. We komen door kleine plaatsje als Llafranc en schitterende uitzichten over de Middellandse zee met vele kleine baaitjes. Echt een geheim van de Costa Brava. Het middeleeuwse kasteel Castell de cap Roig heeft een prachtige botanische tuin en vervolgens door de bossen komen we aan bij de camping waar we heerlijk de voetjes omhoog kunnen doen onder het genot van een lekker drankje en hapje.

 
Dali in Spanje

Dag acht, 16 km

Campin Benelux naar Platja d`Aro.
Vandaag een lekkere korte afstand. We wandelen over vele boulevards van Palamos en van Santa Antoni de Calonge tot aan Platja d'Aro. Vele mooie paadjes tussendoor met verstopte kleine baaitjes en schitterende uitzichtpunten. Stukjes over het strand waar we heerlijk kunnen picknicken met onze meegenomen lunchpakketten die we van Kim van Pippin Foods hebben gehad. De camping van vanavond ligt dicht in de buurt van de kust dus dat wordt nog even heerlijk zwemmen.

 
Genieten tijdens een wandelvakantie in Spanje

Dag negen, 12 km

Vandaag nemen we de bus naar Barcelona voor een stadswandeling
We wandelen langs alle bekende plekjes van Barcelona èn een aantal geheime. Zo zien we oa Gaudi's meesterwerk, de dure winkelstraat Passeig de Gràcia, de Rambla, Foodmarkt Boqueria, Plaça Sant Jaume waar de Catalaanse regering is gevestigd, het prachtige plein Plaça Reial, het Columbus monument en uiteraard de Sagrada Família. In de avond gaan we uit eten en daarna gaan we de camping opzoeken en nagenieten van een heerlijke dag

 
Wandelvakantie langs de kust in Catalonië
Prachtige baai in Catalonië Spanje.jpg

Dag tien

Deze ochtend ontbijten we voor de laatste maal samen en reis je met het openbaar vervoer terug naar het vliegveld en kan je terug kijken op een actieve maar ook zeer ontspannen wandelvakantie in het prachtige Catalonië.
 
Spanje route-min.jpg

Hoe kom je er? 

Trein: Van Nederland naar Parijs en daar door naar Gare de Sete en daar door naar Portbou. De reis duurt 11 tot 18 uur en kost vanaf € 151,-. Vanuit Barcelona, waar de wandelvakantie eindigt neem je de trein terug naar Portbou. Vliegen: Van Amsterdam naar Barcelona kost ca. € 75,-. Vervolgens van Barcelona de trein naar Portbou in ca. 2.5 uur. trein van Barcelona naar Portbou is tussen de € 18,- a € 40,-   Auto: Rij van Nederland naar Portbou in ca. 14 uur. kosten zijn ongeveer € 90,- voor de tol en € 120,- voor de brandstof. Je kan met meerdere rijden om de kosten verder te drukken en af te wisselen van bestuurder.

Datum
Dgn
Prijs pp
Tent type
Open plekken
8-4 t/m 15-4
10
€ 749,-
Eigen tent
8
8-4 t/m 15-4
10
€ 899,-
Huur tent
8
8-4 t/m 15-4
10
€ 1499,-
Tipi tent
3

Drie tent types 

Tipi tent ​Je slaap in een sfeervolle tipi tent met stoel, stretcher, luchtmatras. Je tent wordt dagelijks door ons opgezet en afgebroken. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag, slaap je met twee in de tent 20% korting op de tweede Huur tent: Je huurt bij ons een kleine tent met slaapmatras, wij nemen deze mee. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag. Eigen tent: Je neemt je eigen kleine tent mee met inrichting tijdens je reis naar Schotland. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen.

Prijs is inclusief
 • Reis -en wandelbegeleiding
 • 10x ontbijt, 11x lunch, 8x diner.  
 • Snacks en drankjes bij de tenten
 • Reisleiders Kim en Jan
 • Bagagevervoer
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Kussen en slaapzak
 • Vervoer naar Portbou en terug
 • Horeca bezoeken
 • 2x uit eten
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • ​​Min. 6 - 20 deelnemers. 
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • Geen één-persoonstoeslag
 • Zwaarte: medium
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Catalonië reis? 
Image by Johannes Plenio
Wil je een optie op de Catalonië reis? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden