top of page

Wandelvakantie Spanje

Wandelen over de GR92, de kustroute van het Spaanse Catalonië is één van de mooiste routes van Spanje. De routes gaan langs oude verlaten Romeinse en Griekse nederzettingen en kleine dromerige vissersdorpjes. De route volgt deels de kust, maar gaat ook veel door de heuvels waarbij je prachtige uitzichten hebt over de Costa Brava.

Aan het einde van de reis verkennen we de prachtige stad Barcelona. Onderweg proef je typische Catalaanse gerechten en is de zee vaak dicht in de buurt voor een lekkere duik. Combineer dat met het unieke concept van Pippin Hikes met bagagevervoer, opgezette tipi tenten en alle maaltijden, dan wordt het op en top genieten. Olé!
3 voetstappen

10 Dagen | vanaf € 899,-

Op Avontuur

Dag 1 | 16 km

Portbou naar El port de la Selva.
Vandaag ontmoeten we elkaar op het treinstation van Portbou vlakbij de Franse grens. Je bagage gaat in de Pippinbus en je wandelt met een dagrugzak. Eerst starten we met een bakje koffie en kunnen we elkaar een beetje leren kennen. Daarna starten we de wandeling over de GR92. We wandelen langs verlaten stranden en hebben uitzicht over de prachtige Costa Brava. We stoppen even bij het Walter Benjamin-monument bij Colera wat een soort van tunnel naar de zee is.  Na zo'n 14 km komen we aan in  Llancà-El Port de la Selva waar we overnachten. Hier kan je een heerlijke duik nemen in de Middellandse Zee. In de avond genieten we van een heerlijke maaltijd van Pippin Foods. 

GR wandelen over de GR92 in Spanje

De Gr-92 Catalonië

De route die we volgen is de kustroute langs de ruige kust van Catalonië. De route is super afwisselend. Zo lopen we uiteraard stukken langs ruige kust maar gaan we ook regelmatig landinwaarts waar we langs boomgaarden wandelen, door een aantal natuurgebieden met vogels, reeën en ander wild zitten. Ook wandelen we over een bergkam waar we een schitterend uitzicht hebben over de Pyreneeën en over de kust. Onderweg genieten we van het heerlijke eten wat uit de keuken van Kim komt. Ze laat je typische Spaanse proeven met lokale wijnen.  Je kan samen met Jan en de groep wandelen of geheel in je eigen tempo. Je krijgt van ons een routekaart mee in gpx. Onderweg stopt Jan met de groep regelmatig voor een pauze, om foto's te maken of voor leuke weetjes over de regio waar we door wandelen. We hebben geen haast, hooguit eten we een uurtje later.
GR92 kaart Catalonie
Inclusief
  • Reis -en wandelbegeleiding
  • 9x ontbijt, 10x lunch, 8x diner.  
  • Snacks en drankjes bij de tenten
  • Reisleiders Kim en Jan
  • Bagagevervoer
  • Vervoer van Begur naar Barcelona
  • Bezoek aan Gaudí's Park Güell
  • Incl. administratiekosten
  • Incl. boekingskosten
Kim en Jan van Pippin Hikes

Tent types

Neem je eigen tent mee

Je neemt je eigen kleine tent mee met inrichting naar de startplek. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen.

Datum
Prijs pp
Tent type
14-09-24 t/m 23-09-24
€ 899,-
Eigen tent
14-09-24 t/m 23-09-24
€ 1299,-
Luxe Tipi

Hoe kom je er?

Klik op de koffer om te zien hoe je beste in Portbou | Spanje kunt komen
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Catalonië reis? 
wandelen in Spanje
Wil je een optie of gelijk boeken?
Meer wandelvakanties
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page