top of page
Image by Trevar Skillicorn-Chilver
Pippin Hikes wandelvakantie 3.jpg

Wandelvakantie Spanje

Wandelen over de GR92, de kustroute van het Spaanse Catalonië is één van de mooiste routes van Spanje. De routes gaan langs oude verlaten Romeinse en Griekse nederzettingen en kleine dromerige vissersdorpjes. De route volgt deels de kust, maar gaat ook veel door de heuvels waarbij je prachtige uitzichten hebt over de Costa Brava. Ook staat er een prachtige stadswandeling door Barcelona op het programma. Onderweg proef je typische Catalaanse gerechten en is de zee vaak dicht in de buurt voor een lekkere duik. Combineer dat met het unieke concept van Pippin Hikes met bagagevervoer, opgezette tipi tenten en alle maaltijden, dan wordt het op en top genieten. Olé!

 

10 Dagen

Waarvan acht wandeldagen langs de Costa en een wandeling door Barcelona. 

Overnachten

In eigen tent, gehuurde tent met luchtmatras of sfeervol ingerichte tipi tent 

Eten & drinken

Ontbijt, lunch, diner, snacks en het drinken op de kampeerplaatsen is inclusief. 

Wat ga je doen?

Wandelen langs de kust, de Spaans cultuur proeven en prachtige natuur ontdekken

Datum
Dgn
Prijs pp
Tent type
Open plekken
April 2024
10
€ 749,-
Eigen tent
6 (van 6)
April 2024
10
€ 899,-
Huur tent
6 (van 6)
April 2024
10
€ 1499,-
Tipi tent
4 (van 4)
Momument in Portbou.jpg

Dag één, 16 km

 Portbou naar El port de la Selva.
Vandaag ontmoeten we elkaar op het treinstation van Portbou vlakbij de Franse grens. Je bagage gaat in de Pippinbus en je wandelt met een dagrugzak. Eerst starten we met een bakje koffie en kunnen we elkaar een beetje leren kennen. Daarna starten we de wandeling over de GR92. We wandelen langs verlaten stranden en hebben uitzicht over de prachtige Costa Brava. We stoppen even bij het Walter Benjamin-monument bij Colera wat een soort van tunnel naar de zee is.  Na zo'n 14 km komen we aan in  Llancà-El Port de la Selva waar we overnachten. Hier kan je een heerlijke duik nemen in de Middellandse Zee. In de avond genieten we van een heerlijke maaltijd van Pippin Foods. 

 
Standbeeld in Spanje

Dag twee, 14 km

El port de la Selva naar Cadaqués.
Na een heerlijk ontbijt trekken we de wandelschoenen aan en verlaten we de haven van de la Selva.
Eerst wandelen we een stukje langs de kust om vervolgens landinwaarts te gaan door de rustige heuvels met prachtige uitzichten over de Middellandse zee. We wandelen door prachtige dennenbossen met overal wilde rozemarijn
De Pippin Tenten staan klaar in Cadaqués, een afgelegen vissersdorp waar de herinnering aan Salvador Dalí in elke hoek ligt en waar Pablo Picasso ooit woonde. Hier maken Kim en Jan weer een heerlijk diner klaar en kunnen we in de avond een wandeling maken in dit gezellige dorpje.


 
Prachtige baai tijdens de wandelvakantie met Pippin Hikes.jpg

Dag drie, 21 km

Cadaqués naar Roses.
Deze dag is een leuke dag met vele kleine klimmetjes en afdalingen. de route geeft uitzicht over een zeer afwissend landschap met kliffen, baaien en de stranden. We starten de route door landinwaarts te gaan over Cala Montjoi, in het natuurpark van Cap de Creus. Vervolgens wandelen we omlaag richting de kust en volgen de zee met waanzinnige uitzichten op kliffen en fenomenale baaien. Vlak voor de bij de plaats Rose komen hebben we een uniek uitzicht over de plaats Roses met om de voorgrond de kust en op de achtergrond de toppen van Pyreneeën. Roses is een badplaats en terwijl Jan en Kim voor het eten zorgen kunnen je een heerlijke duik in de zee nemen.

 
GR zonsopkomst over de GR92 in Spanje.jpg
GR92 markering langs de gr92 costa brava.jpg

Dag vier, 22 km 

Roses naar Sant Pere Pescador.
Vandaag wandelen we verder over de GR92 naar het plaatsje Sant Pere Pescador. We wandelen een stukje landinwaarts en komen langs Castello d'Empuries. Waar een prachtige oude Basiliek staat. Ook komen we door prachtig natuurgebied Aiguamolls de l’Empordà, waar flamingo's en damherten zijn. Dan gaan we terug naar de kust waar we over een prachtig bosrijk pad wandelen tot we bij de camping aankomen vlak aan rivier de Riu Fluvia welke ontspringt in de Pyreneeën. Hier genieten we van een heerlijke avond met hapjes en drankjes van Pippin Foods

 
Jan voor het oude kasteel tijdens de wandelvakantie met Pippin Hikes.jpg

Dag vijf, rustdag 

Vandaag heb je een rustdag. Je kan de tijd nemen om heerlijk met een boekje naar het strand te gaan en te genieten van hoe de zee het strand op stroomt. Ook kan je wandelen door het kleine Sant Pere Pescador wandelen en in een Spaanse bar een heerlijke kopje koffie drinken en zien hoe de Spanjaarden leven. In Sant Pere Pescador staat een groot appel warenhuis. en in de omgeving vind je ook enorm veel appelboomgaarden. In de omgeving lopen een aantal prachtige korte wandelroutes en tegen de avond gaan we met z'n allen genieten van een heerlijke avond met lekkere hapjes en drankjes.
 
GR prachtige baai langs de Costa Brava GR92.jpg

Dag zes, 25 km

Sant Pere Pescador naar l'Estartit.Vanuit Sant Pere Pescador starten we met een heerlijke wandeling en volgen we de route langs de rivier Fluvià naar de Armentera . Hier kunnen we de molen van de Armentera bezoeken. Veel van de oude molen is overgebleven. De kerk van Sant Martí kan ook een bezoek waard zijn om de paar architecturale overblijfselen te bewonderen in neoklassieke stijl. We wandelen verder en zien de ruïnes van Empúries, een oude Griekse nederzetting vlak bij het plaatsje l'Escala. iets verder ligt l'Estartit waar we overnachten.
 
Wandeltempo

Je kan samen met Kim en de groep wandelen of geheel in je eigen tempo. Je krijgt van ons een routekaart mee in gpx. Onderweg stopt Kim met de groep regelmatig voor een pauze, om foto's te maken of voor leuke weetjes over de regio waar we door wandelen. We hebben geen haast, hooguit eten we een uurtje later.

Bezoek aan Park Güell

Een stadspark door Gaudi ontworpen. Gesteente bezette pergola's, harmonieus in het landschap geïntegreerde trappen, paden en golvende, veelkleurige, mozaïekversieringen, waarmee Gaudí zijn sociale engagement laat zien. Anderen interpreteren dit project als een moment waarop Gaudí zijn goddelijke inspiratie liet zien.

GR schitterende stranden op de wandelvakantie in Spanje.jpg
Schitterende baaien op de GR92 in Spanje Costa Brava.jpg

Dag zeven, 25 km

l'Estartit naar Pals.Deze ochtend stappen we verder over de GR92. Vandaag staat een prachtige etappe op het programma. We komen langs de uitlopers van het Montgrímassief bij l'Estartit. We zien het kasteel van Montgrí, een militair fort van de gemeente Torroella de Montgrí (Girona) dat tot cultureel erfgoed van nationaal belang is verklaard. Van bovenaf zie je de Empordà-vlakte tot de Canigó. na de afdaling wandelen we voornamelijk vlak naar Pals
 

 
Gaudi Park Guell.jpg

Dag acht, 7 km

Pals naar Palafrugell. Vandaag een korte wandeling naar Palafrugell. Hier nemen we de bus naar Barcelona. Rond de middag zijn in het centrum van Barcelona. Morgen gaan we een rondwandeling door de stad maken maar vandaag bezoeken we het het Park Güell met de bekende, kleurrijke mozaïeken. Dit is één van de highlights van architect Antoni Gaudí . Na het bezoek van het bezoek gaan we naar de camping toe waar Kim klaar staat met heerlijke hapjes en drankjes.
 
Barcelona tijdens de wandelvakantie met Pippin Hikes in Spanje.jpg

Dag negen

Vandaag gaan we na de koffie een heerlijke stadwandeling maken door het centrum van Barcelona. We komen oa. langs de Sagrada Familia, de Ramblas en El Call, de oudste wijk van Barcelona met zijn prachtige straatjes. Daarnaast heb je de middag vrij om te shoppen, museum te bezoeken of gewoon heerlijk mensen kijken vanaf een terrasje. Rond de avond ontmoeten we elkaar weer en gaan we met z'n allen uit eten bij één van de gezellige eetzaakjes in El Call.
 
Wandelvakantie langs de kust in Catalonië
Prachtige bloem op de GR92 tijdens de wandelvakantie met Pippin Hikes.jpg

Dag tien

Vandaag na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en kan je terugreis naar Nederland beginnen. Je kan terug kijken op een actieve vakantie waarbij je een hele andere kant hebt kunnen zien van de Costa Brava en de Spaanse cultuur hebt kunnen ontdekken.
 
Lunch op de GR92 tijdens de wandelvakant

Klik hier voor de kaart van de GR 92

Bekijk hier hoe je naar Catalonië in Spanje kan reizen

Bekijk hier de tent types die voor deze reis mogelijk zijn.

Bekijk hier de deelnemers die al geboekt hebben

Datum
Dgn
Prijs pp
Tent type
Open plekken
April 2024
10
€ 749,-
Eigen tent
6 (van 6)
April 2024
10
€ 899,-
Huur tent
6 (van 6)
April 2024
10
€ 1499,-
Tipi tent
4 (van 4)
Prijs is inclusief
 • Reis -en wandelbegeleiding
 • 9x ontbijt, 10x lunch, 8x diner.  
 • Snacks en drankjes bij de tenten
 • Reisleiders Kim en Jan
 • Bagagevervoer
 • Vervoer van Begur naar Barcelona
 • Bezoek aan Gaudí's Park Güell
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Portbou 
 • Vervoer van Barcelona naar huis
 • Horeca bezoeken
 • 1x uit eten
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • ​​Min. 6 - 15 deelnemers. 
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • Geen één-persoonstoeslag
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Catalonië reis? 
Image by Johannes Plenio
Wil je een optie op de Catalonië reis? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page