top of page
Dutch Mountain Trail in Limburg.jpg

The Dutch Mountain Trail

In Limburg bevinden zich de hoogste toppen van Nederland en hier is een prachtige wandelroute over gemaakt. Het wordt de zwaarste tocht van Nederland genoemd. De wandelroute loopt van Eygelshoven naar Maastricht en gaat over de zeven steilste en markante bergtoppen van Zuid Limburg. Per dag wandel je rond de 20 km en onderweg zie je mergelgroeves, fruitbomen, holle wegen, prachtige uitzichten , oude kerken en kloosters en wandel je door Maastricht, Geuldal, Eijsden, Gulpen, Vaals en Kerkrade. Elke dag wordt je bij het startpunt gebracht en aan het einde weer opgehaald en naar de camping gebracht. Hier staat Kim van Pippin Foods voor je klaar met haar Foodtruck met ontbijt, lunch, diner en heerlijk hapjes en drankjes. alles inclusief. Dat wordt op en top genieten
 6 Dagen

Waarvan vijf wandeldagen

Overnachten

Je slaapt in tipi tenten op een goed liggende stretcher met een luchtmatras.

Eten & drinken

Foodtruck, ontbijt, lunch, diner en al het eten en drinken op de camping is inclusief.

Wat ga je doen?

Wandelen over de Dutch Mountain trail in Zuid-Limburg

Datum
Dgn
Prijs
Open plekken
25-4 t/m 30-4
6
€ 599,-
Vol (reservelijst)
2-5 t/m 7-5
6
€ 599,-
Vol (reservelijst)
13-9 t/m 18-9
6
€ 599,-
Vol (reservelijst)
20-9 t/m 25-9
6
€ 599,-
7 (van 10)
Wandel mee met Jan tijdens de Dutch Mountain Trail

Dag één, 12 km

Vandaag wordt je tussen 10:30 en 11:00 verwacht bij de camping. Tijd voor een bakje koffie en wat lekkers. Na de lunch starten we met een korte wandeling van zo'n 12 km. Kim brengt ons naar het startpunt in Eygelshoven en wandelen we via de Wilhelminaberg (de eerste top, 225 meter) via de Gaia Zoo naar Kerkrade en eindigen bij Kasteel Wasserburg, Haus Heyden net over de Duitse grens. Kim brengt ons terug naar de camping en kunnen we ons voorbereiden op een heerlijk diner en fijne avond.

 
Het hoogste punt in Vaals tijdens de Dutch Mountain Trail

Dag twee, 22 km

Na een heerlijk vers ontbijt starten we met een wandeling van ca 22 km Vandaag staan we op de Schneeberg. De tweede top. We wandelen door het prachtige Limburge landschap en een stukje Duitsland. Onderweg stoppen we voor een heerlijke picknick. Na de lunch wandelen we verder.
We komen door het oude dorpje Orsbach en zien onderweg een deel van de Siegfriedlinie met drakentanden die de grens versterkte. We zien het drielanden punt bij Vaals en haar prachtige bossen.

 
Stukje Duitsland tijdens de Dutch Mountain Trail

Dag drie, 23 km

Na weer een heerlijk ontbijt en warme douche staat er een wandeling van 23 km op het programma. Vandaag de top van het Eyserbos en die van de Gulperberg. Veel pastoraal landschap, wijngaarden, afgewisseld met bossen. Onderweg passeren we de Geul en de Eyserbeek en zien we leuke plaatsjes als ‘De Piepert’ en ‘Wahlwiller’. Rond de Eyserberg is in de oorlog zwaar gevochten en hier zijn nog veel sporen van terug te vinden. We rijden na de wandeling terug en genieten van een heerlijk avond bij de tipi tenten en foodtruck.
 
IMG-20210817-WA0022.jpg
Holle wegen op de Dutch Mountain Trail

Dag vier, 20 km

Je wordt wakker met de geur van verse koffie en broodjes. Vandaag wordt het na ontbijt en douche tijd voor een heerlijke wandeling van ca 20 km. Deze dag starten we met de Hakkenberg, de vijfde top die we gaan bedwingen en komen we over de Kattenroth. We wandelen een stuk door België en door het plaatsje Sint-Martens Voeren. Onderweg prachtige uitzichten over het Geuldal. Terug op de camping kunnen we bij de foodtruck een heerlijk koud drankje halen en genieten met de voetjes omhoog.

 
Wandelen over de Dutch Mountain Trail

Dag vijf, 25 km

Vandaag wandelen de laatste en moeilijkste etappe. We wandelen door verlaten groeves en overwoekerde mergelwanden. Het kalksteen is brokkelig en de afgronden diep en her en der erg steile paden. Oftewel een interessant deel van de route. We starten door de dorpjes Mariadorp en Eijsden waarna we de pont nemen over Maas en starten we de beklimming naar de zevende top; D’n Observant. Hierna wandelen we naar Maastricht voor een welverdiend drankje, gaan we uit eten en finishen we bij de station van Maastricht.
 
20210819_145342-011.jpg

Dag zes

Na de route gisteren voltooid te hebben is het vanmorgen tijd om lekker te ontspannen en terug te kijken op de prachtige wandelroute. We ontbijten met alle rust want we hoeven niet meer te wandelen. 
Na de koffie is het tijd om de spullen weer te pakken en terug te rijden naar huis en kun je terug kijken op een prachtige wandelvakantie in het zuiden van Limburg. De zwaarste wandelroute van Nederland heb je volbracht!
 
Wilde dieren tijdens de Dutch Mountain Trail

The Dutch Mountain Trail

The Dutch Mountain Trail is ontstaan in 2020. Deze route werd officieel gelanceerd op het Dutch Mountain Film Festival i.v.m. het tien jarig bestaan van het festival. Het word aangemerkt als één van de zwaarste route in Nederland door dat hij over zeven Nederlandse toppen heen gaat. Gelukkig zijn onze toppen niet zo hoog en wandel je over toppen van max 323 meter (op de Vaalserberg). Toch moet je deze wandeling niet onderschatten en zult je zeker de kuiten goed voelen over de voornamelijk onverharde paden.
 

Bekijk hier de deelnemers die al geboekt hebben

Datum
Dgn
Prijs
Open plekken
25-4 t/m 30-4
6
€ 599,-
Vol (reservelijst)
2-5 t/m 7-5
6
€ 599,-
Vol (reservelijst)
13-9 t/m 18-9
6
€ 599,-
Vol (reservelijst)
20-9 t/m 25-9
6
€ 599,-
7 (van 10)
Prijs is inclusief
 • Ontbijt, lunch, diner.  
 • Snacks en drankjes op de camping
 • Tipi tenten
 • Bedden (stretchers met luchtmatras)
 • Reisleiders Kim en Jan
 • Koks Jan en Kim
 • Dagelijks transport naar het startpunt en terug op de wandeldagen
 • Wandelroutes met begeleiding
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reis -en annuleringsverzekering
 • Vervoer van en naar de camping.
 • Zelf slaapzak/dekbed en kussen meenemen
 • Horeca bezoeken
 • Uit eten in Maastricht
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • ​​Min. 7 - 10  deelnemers.  
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • In de tipi tenten kunnen twee tot vier personen slapen.
 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.
 • Zwaarte: medium
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Dutch Mountain Trail? 
20210818_114215-01.jpeg
Wil je een optie op de Dutch Mountain Trail? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page