20210619_095639-01.jpeg

Wandelvakantie

Dutch Mountain Trail

Zuid-Limburg

 7 dgn | Tenten | Wandelen |  All inn

Wandelen over de toppen van Zuid-Limburg | All Inn

 

In Limburg bevinden zich de hoogste toppen van Nederland en hier is een prachtige wandelroute over gemaakt. Het wordt de zwaarste tocht van Nederland genoemd. Wandel jij met ons mee over deze niet bewegwijzerde route in het prachtige Limburg?

De wandelroute loopt van Eygelshoven naar Maastricht en gaat over de zeven steilste en markante bergtoppen van Zuid Limburg.

Per dag wandel je rond de 20 km en onderweg zie je mergelgroeves, fruitbomen, holle wegen, prachtige uitzichten , oude kerken en kloosters en wandel je door Maastricht, Geuldal, Eijsden, Gulpen, Vaals en Kerkrade.

Elke dag wordt je bij het startpunt gebracht en aan het einde weer opgehaald en naar de camping gebracht. Hier staat Kim van Pippin Foods voor je klaar met haar Foodtruck met ontbijt, lunch, diner en heerlijk hapjes en drankjes. alles inclusief. Dat wordt op en top genieten

Dag één

ca 12 km

Vandaag wordt je tussen 10:30 en 11:00 verwacht bij de camping. Tijd voor een bakje koffie en wat lekkers. Na de lunch starten we met een korte wandeling van zo'n 12 km. Kim brengt ons naar het startpunt in Eygelshoven en wandelen we via de Wilhelminaberg (de eerste top, 225 meter) via de Gaia Zoo naar Kerkrade en eindigen bij Kasteel Wasserburg, Haus Heyden net over de Duitse grens. Kim brengt ons terug naar de camping en kunnen we ons voorbereiden op een heerlijk diner en fijne avond.

 

Incl. al het eten en drinken

Incl. wandelbegeleiding

Dag drie

ca 23 km

Na weer een heerlijk ontbijt en warme douche staat er een wandeling van 23 km op het programma. Vandaag de top van het Eyserbos en die van de Gulperberg. Veel pastoraal landschap, wijngaarden, afgewisseld met bossen. Onderweg passeren we de Geul en de Eyserbeek en zien we leuke plaatsjes als ‘De Piepert’ en ‘Wahlwiller’. Rond de Eyserberg is in de oorlog zwaar gevochten en hier zijn nog veel sporen van terug te vinden.

We rijden na de wandeling terug en genieten van een heerlijk avond bij de tipi tenten en foodtruck.

Dag twee

ca 22 km

Na een heerlijk vers ontbijt starten we met een wandeling van ca 22 km Vandaag staan we op de Schneeberg. De tweede top. We wandelen door het prachtige Limburge landschap en een stukje Duitsland. Onderweg stoppen we voor een heerlijke picknick. Na de lunch wandelen we verder.

We komen door het oude dorpje Orsbach en zien onderweg een deel van de Siegfriedlinie met drakentanden die de grens versterkte. We zien het drielanden punt bij Vaals en haar prachtige bossen.

 

Incl. dagelijks vervoer

IMG-20210817-WA0022.jpg

Incl. al het eten en drinken

Dag vijf

ca 20 km

Je wordt wakker met de geur van verse koffie en broodjes. Vandaag wordt het na ontbijt en douche tijd voor een heerlijke wandeling van ca 20 km.

Deze dag starten we met de Hakkenberg, de vijfde top die we gaan bedwingen en komen we over de Kattenroth. We wandelen een stuk door België en door het plaatsje Sint-Martens Voeren. Onderweg prachtige uitzichten over het Geuldal. Terug op de camping kunnen we bij de foodtruck een heerlijk koud drankje halen en genieten met de voetjes omhoog

Dag vier

Rustdag

Deze dag is om even lekker en de beentjes wat rust te geven. Je kan lekker relaxen op de camping of je gaat de buurt verkennen. De hele dag zijn er lekkere hapjes en drankjes en kun je weer opladen voor de komende wandeldagen.

Ook kan je een lunchpakket meenemen en een bezoek brengen aan de dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade, wijngaarden bezoeken of een dagje naar Valkenburg de grotten bezoeken.

(bezoeken niet in de prijs inbegrepen)

Incl. wandelbegeleiding

Incl. foodtruck

Dutch Mountain trail

The Dutch Mountain Trail is ontstaan in 2020. Deze route werd officieel gelanceerd op het Dutch Mountain Film Festival i.v.m. het tien jarig bestaan van het festival. Het word aangemerkt als één van de zwaarste route in Nederland door dat hij over zeven Nederlandse toppen heen gaat. Gelukkig zijn onze toppen niet zo hoog en wandel je over toppen van max 323 meter (op de Vaalserberg). Toch moet je deze wandeling niet onderschatten en zult je zeker de kuiten goed voelen over de voornamelijk onverharde paden. 

20210618_191559-01.jpeg

Dag zes

Vandaag wandelen de laatste en moeilijkste etappe. We wandelen door verlaten groeves en overwoekerde mergelwanden. Het kalksteen is brokkelig en de afgronden diep en her en der erg steile paden. Oftewel een interessant deel van de route. We starten door de dorpjes Mariadorp en Eijsden waarna we de pont nemen over Maas en starten we de beklimming naar de zevende top; D’n Observant. Hierna wandelen we naar Maastricht voor een welverdiend drankje  en finishen we bij de station van Maastricht.

Je krijgt van ons een onofficieel certificaat en een lekker pintje of wijntje

Dag zeven

Na de route gisteren voltooit te hebben is het vanmorgen tijd om lekker te ontspannen en terug te kijken op de prachtige wandelroute.

 

Na de koffie is het tijd om de spullen weer te pakken en terug te rijden naar huis en kun je terug kijken op een prachtige wandelvakantie in het zuiden van Limburg

Datum
Aantal dagen
Prijs
16 mei '22
7
€ 599,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Ontbijt, lunch, diner.  We kunnen bij dit menu rekening houden met diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. 

 • Knabbels en drankjes op de camping

 • Kant en klaar opgezette tenten waar twee a drie personen in kunnen slapen.

 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.

 • Bedden (stretchers met luchtmatras)

 • Reisleiders Kim en Jan

 • Koks Jan en Kim

 • Wandelroutes met begeleiding

 • STO Garantiefonds

 • Onofficieel certificaat bij het behalen van de tocht

 • Dagelijks transport naar het startpunt op de wandeldagen

 • Dagelijks transport terug naar de camping op de wandeldagen

Exclusief

 • Reis -en annuleringsverzekering

 • Vervoer van en naar de camping.

 • Zelf slaapzak/dekbed en kussen meenemen

 • Terras bezoeken

 • Uitstapjes op de vrije dag

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Aantal deelnemers: min. 4 deelnemers.  

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek

 • Geen aanbetaling. bij 30 dagen voor vertrek pas betalen

 • We werken niet met vouchers en betalen direct terug.

 

Voor meer informatie kijk gerust even op onze Info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail