20210619_095639-01.jpeg

Wandelvakantie

Dutch Mountain Trail

Zuid-Limburg

 7 dgn | Tenten | Wandelen |  All inn

Wandelen over de toppen van Zuid-Limburg | All Inn

 

In Limburg bevinden zich de hoogste toppen van Nederland en hier is een prachtige wandelroute over gemaakt. Het wordt de zwaarste tocht van Nederland genoemd en is momenteel erg hot. Wandel jij met ons mee over deze niet bewegwijzerde route in het prachtige Limburg?

De wandelroute loopt van Eygelshoven naar Maastricht en gaat over de zeven steilste en markante bergtoppen van Zuid Limburg.

Per dag wandel je rond de 20 km en onderweg zie je mergelgroeves, fruitbomen, holle wegen, prachtige uitzichten , oude kerken en kloosters en wandel je door Maastricht, Geuldal, Eijsden, Gulpen, Vaals en Kerkrade.

Elke dag wordt je bij het startpunt gebracht met een mini bus en aan het einde weer opgehaald en naar de camping gebracht. Hier staat Kim van Pippin Foods voor je klaar met haar Foodtruck met ontbijt, lunch, diner en heerlijk hapjes en drankjes. alles inclusief. Dat wordt op en top genieten

Dag één

ca 14 km

Vandaag wordt je tussen 9:30 en 10:00 verwacht bij de camping. Tijd voor een bakje koffie en wat lekkers. Zodra iedereen er klaar voor is gaan we  naar Maastricht en starten we met de wandeling van ca 15 km 

We wandelen eerst door het prachtige oude centrum van Maastricht en pakken daarna de route van the Dutch Mountain trail op en wandelen via de Pietersberg naar Eijsden. Daar nemen we de pont over de Maas. Kim haalt ons weer op en terug aangekomen op de camping drinken we wat lekkers en starten Kim en Jan met het bereiden van een heerlijk diner.

 

Incl. al het eten en drinken

Incl. wandelbegeleiding

Dag drie

ca 19 km

Na weer een heerlijk ontbijt en warme douche staat er een wandeling van zo'n 19 km op het programma. Via de Hakkenberg 225m en Gulperberg 157m komen we aan in het gezellige plaatsje Gulpen. Hier moeten we natuurlijk een terrasje pakken en Gulpener bier proeven wat in deze plaats gemaakt wordt.

Tijdens de wandeling komen we door bossen en zien we hoe mooi Limburg is als we uit de bossen komen en het prachtige landschap voor ons uitgespreid ligt. We rijden na de wandeling terug en genieten van een heerlijk avond bij de tipi tenten en foodtruck.

Dag twee

ca 20 km

Na een heerlijk vers ontbijt starten we met een wandeling van ca 20 km

We laten de Maas achter ons en wandelen door een prachtig landelijk gebied met vele valleien en mooie uitzichten. Onderweg picknicken we met een heerlijke lunch verzorgd door Kim en na de lunch wandelen we verder over typische Limburgse holle wegen en zien we door de bomen oude kastelen. Na de Kattenroth van 209 m is het nog een klein stukje voordat Kim ons weer ophaalt bij het eindpunt en zodra we terug komen bij de tipi's is het tijd voor wat lekkers en kunnen we relaxen.

Incl. dagelijks vervoer

20210619_105716-02.jpeg

Incl. al het eten en drinken

Dag vijf

ca 23 km

Je wordt wakker met de geur van verse koffie en broodjes. Vandaag wordt het na ontbijt en douche tijd voor een heerlijke wandeling van ca 23 km. Je start in Gulpen en wandelt vandaag over de Eyserberg 197 m. Via het Vijlenerbos klim je naar het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg op 323 meter hoogte. Even op de foto op het drie landenpunt en vervolgens een makkelijke wandeling omlaag naar Vaals waar Kim met de personenbus klaar staat.

Dag vier

Rustdag

Deze dag is om even lekker en de beentjes wat rust te geven. Je kan lekker relaxen op de camping of je gaat de buurt verkennen. De hele dag zijn er lekkere hapjes en drankjes en kun je weer opladen voor de komende wandeldagen.

Ook kan je een lunchpakket meenemen en een bezoek brengen aan de dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade, wijngaarden bezoeken of een dagje naar Valkenburg de grotten bezoeken.

(bezoeken niet in de prijs inbegrepen)

Incl. wandelbegeleiding

Incl. foodtruck

Dutch Mountain trail

The Dutch Mountain Trail is ontstaan in 2020. Deze route werd officieel gelanceerd op het Dutch Mountain Film Festival i.v.m. het tien jarig bestaan van het festival. Het word aangemerkt als één van de zwaarste route in Nederland door dat hij over zeven Nederlandse toppen heen gaat. Gelukkig zijn onze toppen niet zo hoog en wandel je over toppen van max 323 meter (op de Vaalserberg). Toch moet je deze wandeling niet onderschatten en zult je zeker de kuiten goed voelen over de voornamelijk onverharde paden. Wij wandelen hem in tegengestelde richting wat de route iets makkelijk maakt.

20210618_191559-01.jpeg

Dag zes

Vandaag start de langste wandeling van de tocht. Je start in Vaals en wandelt 28km naar het eindpunt in Eygelshoven aan de Duitse grens. Net na Vaals is de Schneeberg van 257 meter. De top van de Schneeberg ligt in Duitsland, maar hij begint in Nederland. Onderweg kom je diverse herinneringen tegen uit de Tweede Wereldoorlog. Je ziet drakentanden, die tanks de weg moesten versperren en een aantal bunkers.  Aan het einde nog even de Wilhelminaberg op van 225 meter en je bent op het eindpunt

Hoog tijd voor een klein feestje wat je hebt de route behaald! Je krijgt van ons een onofficieel certificaat en een lekker pintje of wijntje

Dag zeven

Na de route gisteren voltooit te hebben is het vanmorgen tijd om lekker te ontspannen en terug te kijken op de prachtige wandelroute.

 

Na het middaguur is het tijd om de spullen weer te pakken en terug te rijden naar huis en kun je terug kijken op een prachtige wandelvakantie in het zuiden van Limburg

Datum
Aantal dagen
Prijs
14 aug '21 = Vol
7
€ 599,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Ontbijt, lunch, diner.  We kunnen bij dit menu rekening houden met diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. 

 • Knabbels en drankjes op de camping

 • Kant en klaar opgezette tenten waar twee a drie personen in kunnen slapen.

 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.

 • Bedden (stretchers met luchtmatras)

 • Reisleiders Kim en Jan

 • Koks Jan en Kim

 • Wandelroutes met begeleiding

 • STO Garantiefonds

 • Onofficieel certificaat bij het behalen van de tocht

 • Dagelijks transport naar het startpunt op de wandeldagen

 • Dagelijks transport terug naar de camping op de wandeldagen

Exclusief

 • Reis -en annuleringsverzekering

 • Vervoer van en naar de camping.

 • Zelf slaapzak/dekbed en kussen meenemen

 • Terras bezoeken

 • Uitstapjes op de vrije dag

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Aantal deelnemers: min. 4 deelnemers.  

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek

 • Geen aanbetaling. bij 30 dagen voor vertrek pas betalen

 • We werken niet met vouchers en betalen direct terug.

 

Voor meer informatie kijk gerust even op onze Info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail