Vakantie in Zweeds Lapland FB.jpg

Vakantie

LAPLAND

5 dgn | Sneeuwscooter, hondenslee,  sauna, ijsvissen, noorderlicht 

Zweeds Lapland

 

Op vakantie in het hoge noorden boven de Poolgrens in Zweeds Lapland.

In februari kan de thermometer op min 32 staan maar op de sneeuwscooter zit je dik bepakt en beschermd tegen de kou rij je over het prachtig besneeuwde landschap naar het ijshotel en bezoeken we een oude Sami kerk.

Kim en Jan zorgen voor heerlijke typische Zweedse maaltijden en nemen je overal mee naar toe. Bij het huisje kunnen we heerlijk ontspannen in de sauna op het meer of in de vuurhut. Overdag gaan we cross country skiing en in de avond gaan we met de hondenslee op pad die je zelf mag besturen. In het donker met de honden onder de sterrenhemel, met hopelijk het magische Noorderlicht is een unieke ervaring.

Na afloop mag je de honden eten geven en eten en drinken we nog wat lekkers terwijl we genieten van de sterrenhemel.

Deze unieke ervaring is inclusief alle maaltijden hapjes en drankjes in Lapland en alle tours.

Dag één

Op het vliegveld van Kiruna wordt je opgehaald en met een warm busje naar het camp gebracht. De temperatuur kan zomaar eens op -32 staan samen met een pak sneeuw van 1,5 meter.  Gelukkig blijf je niet lang buiten en wordt je welkom geheten door Kim en Jan in de Cabine. Hier slaap je met 2 of 4 op een kamer. We proberen een zo passend mogelijk indeling te maken van de kamers. Het huis ligt vol met lekker eten en drinken wat je gewoon kan pakken. Ontbijt, lunch en diner worden geheel verzorgt en niets moet.

Nadat je gesetteld bent laten we je het hele camp zien met de sauna's en vuurhut en het prachtige bevroren meer

 

Het huis heeft goede verwarming en een houtkachel. Linnengoed en handdoeken zitten al bij de prijs in. 

s 'Avonds gaan we kijken of we het Noorderlicht kunnen zien of anders een prachtige sterrenhemel.

Verblijf in Lapland

De Cabine staat op een fantastische plek nabij een groot meer, 15 km van de stad Kiruna. Het is geschikt voor maximaal 13 gasten. De accommodatie is niet luxe maar is wel volledig uitgerust met potten, pannen, borden en alle andere keukengerei - magnetron, broodrooster, koffiezetapparaat, enz. Het heeft een eigen grote woonkamer / keuken met een eettafel, een bank, een charmante houtkachel en een breedbeeld-tv. Compleet met eigen toilet en douche. De hut heeft een veranda. Hier kun je zitten en genieten van het charmante uitzicht over het meer in de zon of sneeuw. Het kamp heeft ook hout gestookte sauna's die te gebruiken zijn, één daarvan drijft op het meer. In de winter is het meer bevroren en kun je door het ijsgat in het koude water springen. Er zijn diverse vuurkuilen waar we lekker een vuurtje in kunnen maken en kunnen genieten van het adembenemende noorderlicht.

Dag twee

Vandaag hebben we een lekker ontbijtje voor je klaar staan en kan de dag beginnen.

Vandaag gaan we op pad met de sneeuwmobiel naar het IJshotel.

Je gaat naar de kleedkamer en daar zorgen we ervoor dat je goed gekleed bent voor het vaak ijskoude sneeuwlandschap.

Op een snel rijdende sneeuwscooter kunnen de temperaturen dalen tot -60c , maar de verhuurders hebben super warme kleding om ervoor te zorgen dat je er lekker warmpjes bij zit. Allemaal onderdeel van het avontuur en bij de prijs in!

 

Voordat we de Snowmobile Tour starten, krijg je een korte maar belangrijke training over het rijden en veiligheid.

Al de gidsen zijn ervaren en beschikken over Snowmobile-kwalificaties, zodat je er zeker van kunt zijn dat je in veilige handen bent. Het geeft een enorme adrenalineboost om over bevroren meren rijden op een geavanceerde Tech Snowmobile. We rijden eerst een paar keer langzaam rond het bevroren meer Altajärvi zodat je kunt wennen aan de kracht van de sneeuwscooter en je comfortabel voelt om ermee te rijden. Wanneer je klaar bent, beginnen we aan het echte avontuur.

We steken de Poikkijärvi-bossen over en rijden door de met witte diamanten overdekte bomen, onder fantastische natuurlijke sneeuwbogen en over prachtige, met ijs bedekte moerassen en meren. Deze sneeuwscooter tour toont Lapland op zijn meest majestueuze manier. We zullen een paar keer stoppen om ervoor te zorgen dat je warm en comfortabel bent en een paar foto's maken van jou met de sneeuwscooters rond een adembenemend landschap. We reizen het bos uit naar de imposante bevroren rivier de Torne, hier kunnen we de snelheid een beetje verhogen en gaan we over het uitgestrekte en prachtige Arctische terrein.

 

Nadat we de rivier overgestoken zijn, rijden we langs de oudste, nog staande Sami-kerk in Lapland, die je kunt bezoeken. Tijdens je bezoek aan de kerk kun je ook de Nutti Sami Sida bezoeken en proeven van de eeuwenoude cultuur van het Sami-volk en rendieren eten geven. 

Ook kan je bij het wereldberoemde Ice Hotel in Jukkasjärvi kijken,  je kunt daar een kaartje kopen bij de receptie van het Ice Hotel voor ongeveer 300 Sek (ca € 29,-), maar je kunt ook genieten van een niet-alcoholisch drankje in de ijsbar.

Maar voor we het dorpje gaan bekijken gaan we eerst met z'n allen lunchen 

 

 

Een paar uur later, nadat je dit schilderachtige kleine dorp in Lapland hebt kunnen verkennen, rijden we met de sneeuwscooters terug naar de cabine

Bij je terugkeer zul je ongetwijfeld een zeer gedenkwaardig, authentiek en indrukwekkend dagje uit gehad hebben in Zweeds Lapland. Totaal duurt deze tocht van 9:00 tot ca 15:15

Hierna kan je lekker genieten van de omgeving, sauna, vuurhut of proberen een vis te vangen d.m.v. ijsvissen.

Zodra het donker wordt gaan we naar buiten om te kijken of we het Noorderlicht kunnen spotten.

Rond 18:30 hebben we een lekkere maaltijd voor je klaar staan. En dan kan de avond beginnen.

Op de Sneeuwscooter in Lapland.jpg

Verblijf in Lapland

De Cabine staat op een fantastische plek nabij een groot meer, 15 km van de stad Kiruna. Het is geschikt voor maximaal 13 gasten. De accommodatie is niet luxe maar is wel volledig uitgerust met potten, pannen, borden en alle andere keukengerei - magnetron, broodrooster, koffiezetapparaat, enz. Het heeft een eigen grote woonkamer / keuken met een eettafel, een bank, een charmante houtkachel en een breedbeeld-tv. Compleet met eigen toilet en douche. De hut heeft een veranda. Hier kun je zitten en genieten van het charmante uitzicht over het meer in de zon of sneeuw. Het kamp heeft ook hout gestookte sauna's die te gebruiken zijn, één daarvan drijft op het meer. In de winter is het meer bevroren en kun je door het ijsgat in het koude water springen. Er zijn diverse vuurkuilen waar we lekker een vuurtje in kunnen maken en kunnen genieten van het adembenemende noorderlicht.

Vakantie in Lapland.jpg

Dag drie

Ook vandaag hebben we weer een goed ontbijt klaar staan en na een bak koffie gaan we rond 10:00 op pad om een Cross country ski tocht te maken van ca. 2 uur over het meer en omgeving. Misschien komen we wel oog in oog komen te staan met rendieren tijdens de tocht.

Je hoeft je niet te warm te kleden want het is flink werken op de skies. en je kan de toch ook zeer gemakkelijk inkorten als je het te zwaar vind worden. 

Na terugkomst  kunnen we ons heerlijk opwarmen in de vuurhut voor een Zweedse maaltijdsoep. Daarna de sauna in of toch dat visje van gisteren nog even proberen te vangen. Rond 18:30 hebben we een maaltijd voor je klaar staan en gaan we ’s avond kijken of het Noorderlicht zich laat zien.

Dag vier

Vandaag starten we met een rustig dagje in het Camp. We kunnen lekker genieten van het vuur in de Zweedse vuurhut, zweten in de sauna, ijsvissen  of kijken of je wild kan spotten in de bossen. Rond 16:30 gaan we dineren want om 17:30 worden we opgehaald voor een honden slee tocht.

Een hondensleerit in het donkere Lapland is magisch. De husky's slepen ons door de sprankelende Arctische sneeuw, onder het maanlicht en heel vaak onder de fantastische Aurora Borealis of misschien beter bekend als het Noorderlicht.

Je krijgt een korte training door de gidsen en samen helpen ze je het sledehondteam klaar te maken voor onderweg.

Je bent verantwoordelijk voor je hondenteam, maar de ervaren gidsen staan ​​klaar om te helpen als dat nodig is.

We zullen ook proberen een aantal leuke foto's te maken voor later.

In deze reis delen twee mensen een slee met 5 of 6 Siberische en Alaskan Huskies.

Soms zien we Rendieren en/of Elanden in het wild.

Wanneer we terug komen in het Husky Camp zullen we je sledehonden belonen door ze een lekker groot stuk vlees te geven.

 

Dan wordt je getrakteerd op een fantastisch gerecht met lokale zalm- of champignonsoep in onze gezellige en warme vuurhaard met open haard. Je kunt ook rondhangen in de Iglo, foto's maken en sneeuwbalgevechten houden als je nog steeds de energie hebt en als we ‘The Aurora’ zien, zullen we proberen een aantal aardige foto's van je te maken onder dit verbazingwekkende schouwspel van de natuur. De tour eindigt om ongeveer 21.00 uur.

Dag vijf

Vandaag is het al weer tijd om het prachtige Lapland te verlaten. In de ochtend kan je snel even de sauna in of een stukje wandelen en nog snel even genieten van dit prachtige land.

Je kan terug kijken op een een heerlijke tijd in Lapland. De rust in het gebied is ongekend en dit zie je pas goed vanuit de lucht als je omlaag kijkt naar de vele bossen en meren die Zweeds Lapland kent. 

We hebben diverse blogs geschreven over Lapland. deze kan je lezen op:

Blogs Pippin Hikes

Noorderlicht in Lapland tijdens de groep
IJskoud in Zweeds Lapland FB.jpg
Sneeuwscooter rijden in Lapland FB.jpg
Datum
Dagen
Prijs pp
20 feb'22
5
€ 999,-
25 feb '22
5
€ 999,-
2 mrt '22
5
€ 999,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Transfers van het vliegveld in Kiruna en terug

 • Ontbijt, lunch, diner (gemaakt door Kim en Jan) bij het huis. We kunnen bij dit menu rekening houden met allergieën en diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. 

 • Knabbels en drinken. Deze kan je gewoon pakken.

 • Onbeperkt saunabezoek (ook privé te boeken ter plaatse) 

 • Onbeperkt IJsvissen

 • Onbeperkt relaxen in de vuurhut op rendiervellen

 • Cross country ski tocht

 • Sneeuwmobiel tocht met warme kleding en lokale gids

 • Laatste oude kerk van de Sami bevolking bezoeken

 • Tocht met de hondenslee in het donker maken met warme kleding.

 • Koks Kim en Jan

 • Reisbegeleiding Kim en Jan

 • STO Garantiefonds

Exclusief

 • Vlucht heen en terug naar Kiruna 

 • Bezoek IJshotel

 • Reis- en annuleringsverzekering

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Voor kinderen vanaf  zo'n 120 cm  voor de sneeuwscooter en hondenslee erg leuk en goed te doen.

 • Aantal deelnemers: min 9 max 13.

 • Geen aanbetaling. na 1 oktober pas betalen

 • We werken niet met vouchers en betalen direct terug.

 

Voor meer informatie kijk gerust even op onze Info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail

Vliegen naar Lapland

Vliegen naar Lapland gaat erg makkelijk. De reis van ca 2700 km maak je in ca 5 uur. Je kan vliegen van Brussel of Schiphol naar Stockholm en vandaar naar Kiruna. Rechtstreekse vluchten gaan er helaas niet naar dit kleine stadje. We raden aan te boeken via KLM of SAS en niet via de prijsvechters i.v.m. service en bereikbaarheid. Zelf doen we het vaak via Skyscanner.nl

Vanaf het vliegveld wordt je opgehaald en naar het huisje gebracht.

Voor de reis maken we een groeps whatsapp aan waar je bij kunt. Daar kan je met anderen eventueel samen de reis plannen en delen we foto's, tips vragen en hebben we de grootste voorpret. Wij proberen jullie zo veel mogelijk te helpen bij de vlucht.