top of page

Soca vallei, Slovenië

De Soča Vallei ligt net naast de grens met Italië is bekend om haar prachtige natuur. De vallei heeft een enorme aantrekkingskracht op actieve reizigers. De bergen zijn fantastisch om in te wandelen en de Soča rivier heeft een prachtig smaragdgroene kleur. In de alpenweiden worden eeuwenoude tradities, zoals die van het ambachtelijke kaasmaken, nog in leven worden gehouden. Tussen de natuur vind je ook leuke dorpjes waarvan de geschiedenis terug gaat tot de prehistorie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit gebied de frontlinie tussen de legers van Italië en Oostenrijk-Hongarije. In de hele vallei zijn er nog overblijfselen van de strijd te vinden.
In alles staat de beleving van de prachtige natuur van de Soča vallei centraal; deze plek wordt niet voor niets het buitensportparadijs van Slovenië genoemd. Pippin Hikes zet in het midden van dit prachtige gebied de sfeervolle tipi's neer en de pop up keuken waar de heerlijkste maaltijden uit komen.
 
2 voetstappen

10 dagen | € 999,-

Wandelen in Slovenë
Kerk van Kobarid in Slovenië
Heerlijk eten in Slovenie
Napoleon brug in Slovenie

Op Avontuur

Dag 1 | 6 km

We ontmoeten elkaar bij de camping in Slovenië. We zitten vlak bij het dorpje Tolmin waar van alles te doen is. We starten met een bakje koffie met wat lekkers en kan je even acclimatiseren en tot rust komen. Nadat je de andere deelnemers ontmoet hebt en je tipi hebt ingericht staat er een heerlijke lunch klaar. Na de lunch trekken we de wandelschoenen aan voor een korte wandeling waar we prachtige uitzichten hebben. Hier krijg je al een beetje te zien hoe mooi Slovenië is.
Bij terugkomst komen er de heerlijkste gerechten uit de keuken van Kim en kunnen we genieten van een heerlijke avond.

Julische Alpen

De Soča vallei 

De natuur in de Soča vallei laat zich omschrijven als een bergachtig landschap met zeer mooie natuurgebieden, prachtige meren, rivieren en bossen. Het meest in het oog springt de Soča rivier met zijn prachtig smaragd gekleurde water. Deze rivier heeft haar bron in de Julische Alpen.
Het gebied is dé outdoor bestemming in Europa. in Triglav Nationaal Park zijn de hoogste bergen van het land. Aan wild kan je gemzen, steenbokken, edelherten, vossen en alpine marmotten spotten. Ook zijn er Lynxen en bruine beren maar die komen meer voor in het zuiden. Ook zijn er 84 vogelsoorten waaronder de steenarend
Inclusief
  • Kant en klaar opgezette tenten tipi tenten
  • Bedden (stretchers met luchtmatras)
  • Reisleiders Kim en Jan
  • Koks Jan en Kim
  • Suppen op de Soca rivier
  • Al het eten op de camping. incl. picknick lunches 
  • Snacks en drankjes bij de tent
  • Wandelroutes met begeleiding
  • Incl. administratiekosten
  • Incl. boekingskosten
KIm en Jan van Pippin Hikes
Datum
Dgn
Prijs
Nieuwe datum 2025 volgt.
10
€ 999,-

Camping & Eten

Op de camping zijn douches en hebben we stroom in de tent. Je slaapt in één, twee of driepersoonstipi met je reisgenoten of je hebt lekker een tentje voor jezelf.

De keuken nemen we mee en kok Kim zorgt samen met Jan voor de maaltijden, hapjes en drankjes vanuit de partytent. Met diëten kunnen rekening gehouden worden. Geeft dit uiteraard vooraf wel even aan. Jan of KIm wandelt dagelijks met de groep mee. We haasten ons eigenlijk nooit en nemen lekker de tijd om dingen te zien en te beleven.
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Hoe kom je er?

Klik op de koffer om te zien hoe je beste in Tolmin | Slovenië kunt komen
Kim en Jan van Pippin Hikes.jpg
Heb je een vraag over de Slovenië reis? 
Uitzicht over de Soca vallei
Wil je een optie of gelijk boeken?
Meer wandelvakanties
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page