top of page
Soca rivier in Slovenië tijdens een wandelvakantie met Pippin Hikes

Soca vallei, Slovenië

De Soča Vallei ligt net naast de grens met Italië is bekend om haar prachtige natuur. De vallei heeft een enorme aantrekkingskracht op actieve reizigers. De bergen zijn fantastisch om in te wandelen en de Soča rivier heeft een prachtig smaragdgroene kleur. In de alpenweiden worden eeuwenoude tradities, zoals die van het ambachtelijke kaasmaken, nog in leven worden gehouden. Tussen de natuur vind je ook leuke dorpjes waarvan de geschiedenis terug gaat tot de prehistorie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit gebied de frontlinie tussen de legers van Italië en Oostenrijk-Hongarije. In de hele vallei zijn er nog overblijfselen van de strijd te vinden.
 
In de prachtige Soča vallei beleef je meer dan alleen een wandelvakantie. Wandelen is een belangrijk onderdeel van je vakantie en je maakt dan ook diverse verschillende wandeltochten. Daarnaast ga ook je SUPpen, stadjes verkennen en doe je mee met een culinaire workshop. In alles staat de beleving van de prachtige natuur van de Soča vallei centraal; deze plek wordt niet voor niets het buitensportparadijs van Slovenië genoemd. Pippin Hikes zet in het midden van dit prachtige gebied de sfeervolle tipi's neer en de pop up keuken waar de heerlijkste maaltijden uit komen.

 

10 Dagen

waarvan acht wandeldagen en één dag dat we met de sup het water opgaan

Overnachten

Je slaapt in tipi tenten op een goed liggende stretcher met een luchtmatras.

Eten & drinken

Ontbijt, lunch, diner en al het eten en drinken is inclusief.

Wat ga je doen?

Wandelen, SUPpen, Eten uit de natuur & Slovenië ontdekken

Datum
Dgn
Prijs
Open plekken
1-7 t/m 10-7
10
€ 999,-
7 (van 15)
Kaasboederij in Slovenië

Dag één, 6 km

We ontmoeten elkaar bij de camping in Slovenië. We starten met een bakje koffie met wat lekkers en kan je even acclimatiseren en tot rust komen. Nadat je de andere deelnemers ontmoet hebt en je tipi hebt ingericht staat er een heerlijke lunch klaar. Na de lunch trekken we de wandelschoenen aan voor een korte wandeling waar we een prachtig uitzicht hebben over de regio. Hier krijg je al een beetje te zien hoe mooi Slovenië is.

Bij terugkomst komen er de heerlijkste gerechten uit de keuken van Kim en kunnen we genieten van een heerlijke avond. 
Heerlijk wandelen in Slovenië in de Soca vallei

Dag twee, 10 km

Na een heerlijk vers gemaakt ontbijt en een goede bak koffie gaan we een vandaag op pad naar Kolovrat. Kolovrat is een berg die op heldere dagen uitzicht biedt tot aan de Adriatische Zee. Een leuke maar pittige wandeling van zo'n 10 km met onderweg een prachtig uitzichtpunt. Hier bevinden zich ook restanten van de frontlinie uit de Eerste Wereldoorlog waar een van de bekendste veldslagen tussen de Entente en de Centralen heeft plaatsgevonden.

Door de Slovenen wordt dit gebied zelf liefkozend het "wonder van Caporetto (Kobarid)" genoemd.  Onderweg picknicken we met een heerlijk lunch gemaakt door Pippin Foods.
Suppen in de Soca vallei

Dag drie

Vandaag starten we de ochtend op de prachtig heldere Soča rivier, waar we gaan 'Stand Up Paddling' oftewel SUPpen. Geen probleem als je dit nog nooit gedaan hebt want een lokale gids geeft je een korte training en gaat met ons mee zodat je lekker een uurtje of twee kan peddelen.
Daarna gaan we terug naar de tipi's om te lunchen of hebben we een lekker lunchpakket meegenomen. 

In de middag gaan we de workshop 'Eten uit de Natuur' doen. We gaan hierbij met een local op pad voor een wandeling waar we eetbare dingen uit de natuur gaan ontdekken en met z'n allen gaan we aansluitend een maaltijd maken en gezellig dineren.


 
Prachtig uitzicht over Kobarid
20211015_152407.jpg

Dag vier, 18 km

Na wederom een heerlijk vers ontbijt starten we de wandeling in de categorie medium naar de top van Mrzli Vrh (1.359 meter) met panoramisch uitzicht. Onderweg komen we over prachtige bergweides waar koeien grazen die de melk produceren voor de heerlijk alpenkaas. We wandelen over karrensporen en door beukenbossen naar de top voor een prachtig uitzicht. Onderweg zien we een zomerboerderij, de Puščavnikova jama-grot en een Hongaarse kapel.

Terug bij de camping gekomen heeft Kim heerlijke koude drankjes klaar staan samen met hapjes en kunnen we gaan genieten van de avond.


 
Napoleonbrug over de soca rivier

Dag vijf, 8 km

Vandaag hebben we een kleine wandeling op het programma maar wel een die echt super is. Na een goed ontbijt gaan we namelijk naar de schitterende Tolminkloof. Door de kracht van de turquoise rivier Tolminska is in loop der tijd de Tolmin kloof ontstaan. Hier vinden we prachtig helder water, bijzondere planten, bomen en een heldergroen mos dat tegen de rotswanden groeit.  Door vele wordt dit gebied terecht als één van de mooiste plekken van Slovenië gerekend. In het dorp gaan we warm lunchen en daarna rijden we terug naar de camping of je gaat heerlijk even zwemmen in de soca rivier.


 
Prachtige kleur van de soca rivier

Dag zes, 20 km

Deze dag gaan we op pad met een wandeling in de categorie medium. We wandelen vandaag ca 20 km over het Juliana Trail. Een lange afstandswandeling rondom het Triglav National Park. Wij wandelen stuk van  een etappe tussen Bovec en Kobarid waarbij we voornamelijk door dalen langs de river Soča wandelen. Hier is de rivier het meest  schilderachtigst en het meest wild. Achter on hebben we het uitzicht op de machtige toppen: Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak en Triglav terwijl voor ons de Soča kronkelt door de vallei We komen langs oude verlaten huizen en steken een paar maal het water over met een fantastisch uitzicht over de vallei.

 
Krn in Slovenië
Kozjak Watervallen in Slovenië tijdens de wandelvakantie

Dag zeven, 18 km

Bij Kobarid is een prachtige historische wandelroute. We gaan eerst naar de kerk ver boven Kobarid en hebben daar een schitterend uitzicht over de omgeving. Vervolgens wandelen we door prachtige bossen met verlaten huisjes naar Tonocov Grad, een archeologische vindplaats uit de middeleeuwen. Dan gaan we over de Soca rivier richting de Kozjak watervallen. Door de ligging en de mooie kleur van het water is dit een plaatje om te zien. vlak bij de watervallen zien we oude loopgraven en een prachtig uitzichtpunt. Vervolgens gaan we verder het bos in en komen we langs de eerst kleine waterwal. Over houten vlonders komen we later bij de grote waterval. 
Na de prachtige watervallen gaan we terug naar Kobarid. 
Overnachten in sfeervolle tipi tenten in Slovenië

Dag acht, 8 km

Vandaag maken we een leuke rondwandeling van ca. 4 uur bij de Kosec kloof die geheel door lokale bewoners is uitgezet. Na ontbijt en koffie gaan we aan de wandel.

De Koseska korita (kloof van Kosec) voert ons langs de riviertjes Stopnik, Brsnik en Rocica met hun watervallen en door een mooie kloof met leisteen formaties. Het landschap is erg afwisselend en mooi als altijd.

In de avond genieten we van al het lekkers wat uit de keuken van Kim komt en genieten we van een heerlijk Sloveense avond
 
Prachtig uitzicht in Slovenië tijdens de groepsreis

Dag negen & tien

Dag negen, 20 km

De wandeltocht van vandaag gaat een deel over de Soča Trail. Dit is het eerst gemaakte natuurpad in Triglav National Park en loopt langs de rivier Soča van de bron tot de stad Bovec. Het verbindt de vredige, mysterieuze delen van de valleien van Soča en Trenta. Het pad is bijzonder
populair vanwege zijn pittoreske hangbruggen. 


Dag tien

Vandaag ontbijten we samen en kijken we terug op een heerlijke vakantie in het prachtige Slovenië en is het tijd om terug te gaan Nederland


 
Wild spotten in Slovenië

Natuur van Slovenië

De natuur in de Soča vallei laat zich omschrijven als een bergachtig landschap met zeer mooie natuurgebieden, prachtige meren, rivieren en bossen. Het meest in het oog springt de Soča rivier met zijn prachtig smaragd gekleurde water. Deze rivier heeft haar bron in de Julische Alpen.

Het gebied is dé outdoor bestemming in Europa. in Triglav Nationaal Park zijn de hoogste bergen van het land. Aan wild kan je gemzen, steenbokken, edelherten, vossen en alpine marmotten spotten. Ook zijn er Lynxen en bruine beren maar die komen meer voor in het zuiden. Ook zijn er 84 vogelsoorten waaronder de steenarend


 
Kaas van de kaasboederij eten bij de Socarivier

Camping & eten

 Op de camping zijn douches en hebben we stroom in de tent. Je slaapt in één, twee of driepersoonstipi met je reisgenoten of je hebt lekker een tentje voor jezelf.

De keuken nemen we mee en kok Kim zorgt samen met Jan voor de maaltijden, hapjes en drankjes vanuit de partytent. Met diëten kunnen rekening gehouden worden. Geeft dit uiteraard vooraf wel even aan. Jan wandelt dagelijks met de groep mee. We haasten ons eigenlijk nooit en nemen lekker de tijd om dingen te zien en te beleven.
 

Bekijk hier hoe je naar de Soca vallei in Slovenië kan reizen

Bekijk hier de tent types die voor deze reis mogelijk zijn.

Bekijk hier de deelnemers die al geboekt hebben

Datum
Dgn
Prijs
Open plekken
1-7 t/m 10-7
10
€ 999,-
7 (van 15)
Prijs is inclusief
 • Kant en klaar opgezette tenten tipi tenten
 • Bedden (stretchers met luchtmatras)
 • Reisleiders Kim en Jan
 • Koks Jan en Kim
 • Workshop eten uit de natuur
 • Suppen op de Soca rivier
 • Al het eten op de camping. incl. picknick lunches 
 • Snacks en drankjes bij de tent
 • Wandelroutes met begeleiding
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reis -en annuleringsverzekering
 • Vervoer van en naar de camping in Slovenië.
 • Zelf slaapzak/dekbed en kussen meenemen
 • 2x uit eten
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • Min. 8 - 15 deelnemers.  
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • In de tipi tenten kunnen twee tot vier personen slapen.
 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.
 • Zwaarte: medium/uitdagend
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
_edited.jpg
Heb je een vraag over de Slovenië reis? 
20211018_121121.jpg
Wil je een optie op de Slovenië reis? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page