Image by Kalen Emsley

Info over Pippin Hikes!

Wandelen

Kim en Jan houden beiden van wandelen. De eerste lange afstandswandeling die we maakte was de West Highlandway in Schotland en daarmee is het wandelvirus bij ons helemaal aangeslagen. Inmiddels hebben we oa het Pelgrimspad, de Gr10 over de Pyreneeën en hebben vijf maal de vierdaagse van Nijmegen gelopen. 

De laatste jaren zijn we begonnen met de tocht van Amsterdam naar Santiago de Compostella met onze  Border collie "Haggis" en sinds 2017 ook met "Smørrie".

Kim

Kim heeft een toeristische opleiding gevolgd en heeft naast Pippin Hikes ook een cateringbedrijf, Pippin Foods.  Doordat we van het buiten spelen, ongedwongen genieten en lekker eten houden, zijn we Pippin Hikes begonnen. Genaamd naar één van de karakters van Lord of the Rings.

Tijdens onze tochten zal er altijd goed eten en drinken zijn. We overnachten in Hotels, Cabines en in tipi's afhankelijk van waar de reis heen gaat. 

Jan

Jan is wandelbegeleider en is goed in het bedenken van nieuwe afwisselende routes. Meestal wandelt Jan met je mee en plant de route, pauzes en eindplekken. Naast het wandelen kan je hem ook vinden in de open kano.

 

Vanaf het begin overnachten we al in de sfeervolle tipi tenten met in de grote tent een houtkachel met de foodtruck erbij voor al het eten en drinken is dit super gezellig.

Veilig

Pippin Hikes is aangesloten bij het STO garantie fonds. Hiermee staat je geld veilig tot na de reis en voldoen we aan de wettelijk verplichting om via een garantiefonds te werken. Daarnaast zijn we lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties met meer dan 400 leden. Samen werken we aan onder anderen verzekeringen en zijn we aangesloten bij MKB-Nederland/Gastvrij Nederland

Kim, Jan, Haggis & Smørrie

Jan en smorrie MB.jpg
Kim en Haggis MB.jpg

Jan wandelt graag over nieuwe paden en neemt je mee over de oude. Hij vindt het erg leuk om afwisselende routes te maken en uit te zetten en is wandelbegeleider.

Kim houdt van wandelen en lekker eten maken. Ze maakt heerlijke Bourgondische maaltijden en wandelt wekelijks zo'n 30 km met de honden.

wild Path
Tempo

Per dag wandelen we rond de 15 á 25 km. Het tempo wordt altijd als fijn ervaren.

Wij hebben geen haast en nemen de tijd om foto's te maken en rond te kijken naar al het moois wat we onderweg tegenkomen.

GPS

Het is altijd mogelijk om alleen alvast door te lopen. Via de mobiel kan je, zonder kosten te maken, de route die we wandelen volgen op de GPS.

Vraag ons hier gerust naar zodat we kunnen laten zien hoe dit werkt.

Groepsgroote

We wandelen tijdens de wandelvakanties met kleine groepen van ca. 6 tot 15 personen. met Kim en/of Jan als wandelbegeleider. 

Eten en drinken

Bij de meeste meerdaagse reizen is het ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes inbegrepen. Bij elke reis hebben we vermeld wat wel en niet inclusief is.   

De langste dag (1).jpg
IMG-20210815-WA0031.jpg
Vakantie in Lapland.jpg
IMG-20200221-WA0016.jpg

Wat vinden anderen van Pippin Hikes?

Dutch Mountain Trail
Schoenen

Het is fijn om een paar goed ingelopen waterdichte schoenen te hebben. Het beste zijn wandelschoenen, maar ook andere schoenen zijn prima zolang je er maar zo’n 20 km op zou kunnen lopen. Een paar extra schoenen is handig als je fijne nat zijn geworden.

E.H.B.O

Naast een paar fijn zittende schoenen is het handig om een klein E.H.B.O setje mee te nemen met een blarenpleister, gewone pleister, tekentang en bijvoorbeeld aspirines. Jan heeft overigens altijd een pakketje bij zich tijdens de wandelingen.

Kleding

Over het algemeen loop je het lekkerst in los zittende, sneldrogende kleding. 

Onderweg komen we vaak diverse soorten weertypes tegen en is het altijd goed om hier alvast een beetje rekening mee te houden d.m.v. zonnebrand en bijvoorbeeld een regenponcho.

Diverse

Tijdens een meerdaagse wandeltocht is een goed humeur is het allerbelangrijkste en is het fijn om een dagrugzak mee te nemen gevuld met een fles water en kleine snacks zoals repen en/of een banaan voor extra energie.

Wat neem je mee?

Startpunt West Highland Way Schotland (1).jpg
20210818_114215-01.jpeg
Conic Hill West Highland Way FB.jpg
Kajakken over de Ourthe met Pippin Hikes.jpg