Overnachten in een Tipi FB.jpg

Meer informatie over

Pippin Hikes

Wandelvakanties & dagwandelingen

Wij zijn Kim & Jan

Wij houden beiden van wandelen. We hebben oa. de West Highlandway een aantal maal gelopen, het Pelgrimspad, de Gr10 over de Pyreneeën en hebben vijf maal de vierdaagse van Nijmegen gelopen. 

De laatste jaren zijn we begonnen met de tocht van Amsterdam naar Santiago de Compostella met onze  Border collie "Haggis" en sinds 2017 ook met "Smørrie".

Kim heeft een toeristische opleiding gevolgd en Jan is wandelbegeleider. We zijn dol op buiten zijn, kamperen en we houden ook zeer van goed eten en drinken. Met dit in gedachten zijn we Pippin Hikes begonnen. Genaamd naar één van de karakters van Lord of the Rings.

Tijdens onze tochten zal er altijd goed eten en drinken zijn. We overnachten in Hotels, Cabines en in tipi's afhankelijk van waar de reis heen gaat. Als we in tipi's overnachten zorgen we dat de tenten klaar staan als jullie aankomen na een dag wandelen. We zorgen ook voor een groepstent waar we 's avonds kunnen eten en lekker kunnen genieten van de avonden.

We hebben beiden erg veel gewandeld en hebben de beste plekjes voor je uitgezocht. Je zal blij verrast zijn en zal je de vakantie niet snel vergeten. 

The Three Sisters GlenCoe FB.jpg

Meerdaagse reizen

Per dag wandelen we rond de 15 á 19 km. Het tempo wat we aanhouden is afhankelijk van de groep.

Wij hebben geen haast en nemen de tijd om foto's te maken en rond te kijken naar al het moois wat we onderweg tegenkomen. We wandelen met kleine groepen van ca. 6 tot 15 personen.

Het is altijd mogelijk om alleen alvast door te lopen. Via de mobiel kan je, zonder kosten te maken, de route die we wandelen volgen op de GPS.

Vraag ons hier gerust naar zodat we kunnen laten zien hoe dit werkt.

Afhankelijk van de bestemming overnachten we in Hotels, huisjes, B&B of Tipi tenten. Elke reis is hier anders in.

Uiterlijk een week voor vertrek ontvang je de laatste praktische informatie.

Bij de meeste meerdaagse reizen is het ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes inbegrepen. Bij elke reis hebben we vermeld wat wel en niet inclusief is. We willen onze reizigers graag ontzorgen en proberen een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden.  

Wat neem je zelf mee?

Tijdens een meerdaagse wandeltocht is een goed humeur is het allerbelangrijkste. Daarnaast is het ook fijn om een paar goed ingelopen schoenen te hebben. Het beste zijn wandelschoenen, maar ook andere schoenen zijn prima zolang je er maar zo’n 20 km op zou kunnen lopen. Denk er wel aan om waterdichte schoenen te hebben want ’s morgens kan het gras nog erg nat zijn.

Naast een paar fijn zittende schoenen is het handig om een klein E.H.B.O setje mee te nemen met een blarenpleister, gewone pleister, tekentang en bijvoorbeeld aspirines. Jan heeft overigs altijd een pakketje bij zich tijdens de wandelingen.

Over het algemeen loop je het lekkerst in los zittende, sneldrogende kleding en is het fijn om een dagrugzak mee te nemen gevuld met een fles water en kleine snacks zoals repen en/of een banaan voor extra energie.

Onderweg komen we vaak diverse soorten weertypes tegen en is het altijd goed om hier alvast een beetje rekening mee te houden d.m.v. zonnebrand en bijvoorbeeld een regenponcho

Meer informatie nodig of heb je nog een vraag? 

E-mail ons gerust even via info@PippinHikes.nl ,via Facebook Messenger of via de What's App 06-51058237

Wat is inbegrepen?

We proberen bij al onze reizen jouw als vakantieganger zoveel mogelijk te ontlasten zodat je lekker kan genieten. Elke reis is hierin weer anders. Bij elke reisomschrijving staat precies omschreven wat er bij de reis in zit.

Overnachten in onze tenten:

Elke meerdaagse reis is inclusief kant en klaar opgezette tenten, bedden (goede stretchers met luchtmat), ontbijt, lunchpakket, diner, knabbels en drankjes op de camping.

We serveren per dag één menu. We kunnen bij dit menu rekening houden met allergieën en diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. We houden erg van goed eten en je zal zeker niet met een lege maag van tafel gaan.

Bagagevervoer van beginpunt tot eindpunt zit bij de prijs in. Het enige wat je hoeft mee te dragen is een dagrugzak. 

Voor iedere wandelaar is er plek voor één koffer of grote tas voor het bagagevervoer.

Om te slapen heb je in ieder geval een kussen en een slaapzak nodig. Een tent met stretcher en luchtmat staan al helemaal voor je klaar. 

In de tent slaap je met twee personen. Wil je alleen slapen dan is dit mogelijk we hebben een kleinere tent waar je geen toeslag voor hoeft te betalen.

Overnachten in een Hotel of Cabine:

Elke meerdaagse reis is incl. bedlinnen, handdoeken en ontbijt. Bij een Hotel hebben we minimaal een 3 sterren hotel. Bij de cabine is het afhankelijk van het aanbod. Dit is terug te vinden bij de reisomschrijving.

Vliegen

Sinds de Corona uitbraak doen we eigenlijk geen reizen met tickets meer.

Dit voornamelijk omdat jij als reiziger veel beter beschermd bent voor misstanden bij vluchten dan wij als touroperator. 

Garantie Fonds

Pippinhikes maakt gebruik van de STO (Stichting Take Over) regeling. Je reissom is hierdoor verzekerd. Voor meer informatie over de STO regeling kun je kijken op de website van STO. Klik op het logo van STO reisgarantie voor meer informatie

Bij het boeken van de reis vragen wij je 20% van de reissom aan te betalen. De overige 80% van de reissom verwachten we uiterlijk 4 weken voor het begin van je reis betalen. Boek je binnen 4 weken voor het begin van je reis, dan betaal je de gehele reissom in één keer.

Voor meer informatie, zie onder algemene voorwaarden.

Of stuur ons gerust even een email.

VvKR

Pippin Hikes is aangesloten bij de vereniging voor kleinschalige reisorganisaties. Met inmiddels meer dan 400 leden. Door lid te zijn zijn we verzekerd en kunnen we altijd terug vallen op collega reisorganisaties. Kijk gerust eens op de site. 

Tegoedmunt

Sinds 2019 krijgt elke volwassenen bij elke dagwandeling een Pippin tegoedmunt krijgt.

Met elke munt krijg je € 2,50 korting op een meerdaagse wandeltocht naar keuze. Je kan de munten bij elkaar optellen en hierbij sparen tot max. 20% korting op de meerdaagse reis. Kijk dat is toch weer leuk meegenomen.

Co2 Compensatie

In samenwerking met onze Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties kan je als reiziger een boom doneren bij Trees for All voor slechts € 5,-. In het boekingsformulier kan je aangeven dat je dit graag wil doen. Bij elke boom die een reiziger via ons doneert, doneert Pippin Hikes ook een boom.

Hoe werkt Trees for All?
Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen. Hoe we dat doen? Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Onze missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen wij altijd via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.