Laatste blik op Loch Lomond Schotland, West Highland Way

West Highland Way, Schotland

Wandelen over de West Highland Way is een wandeling die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Wandelen van de lage landen naar de prachtige Highlands. Wandel langs het grootste zoetwatermeer van Groot Brittannië, Loch Lomond. Over de vlaktes van de Ranoch Moor, over de Devils staircase naar Fort William in acht wandeldagen.
Daarna heb je een dag om nog op pad te gaan met Harry Potter stoomtrein of de hoogste berg van Groot Brittannië de Ben Nevis, te beklimmen. Onderweg proef je diverse typische Schotse gerechten zoals Zalm en Haggis. Bezoek je de Glen Goyne distillery en kan je heerlijke whisky proeven.
Zwemmen in Loch Lomond en wandelen langs verlaten Schotse boerderijen. combineer dat met het unieke concept van Pippin Hikes met bagagevervoer, opgezette tenten en alle maaltijden

 

10 Dagen

waarvan acht wandeldagen, een vrije dag en een reisdag

Overnachten

Je slaapt in tipi tenten op een goed liggende stretcher met een luchtmatras.

Eten & drinken

Ontbijt, lunch, diner en drinken is inclusief bij de tipi tenten. We gaan ook 2x uit eten.

Wat ga je doen?

Wandelen, whisky distilleerderij bezoeken, de Schotse Highlands ervaren

Datum
Dagen
Prijs pp.
1 aug '22, VOL
10
€ 999,-
Startpunt West Highland Way Schotland

Dag één

Vandaag ontmoeten we elkaar rond 10 uur op het treinstation van Milngavie. Hier neemt Jan je bagage over zodat je lekker licht kan lopen. We starten eerst met een bak koffie en kunnen we elkaar een beetje leren kennen.  Rond 11:00 start je samen met Kim aan de wandeling over de West Highland Way.
De weg vandaag is 19 km met weinig hoogteverschil. een heerlijke wandeling om in te komen. Onderweg stoppen we bij de Glengoyne Distillery voor een rondleiding en een proeverij. Je loopt tot aan Drymen waar Jan de bagage en tenten al voor je klaar heeft staan samen met een 'welcome back snack' en een drankje.


 
Schotse Hooglanders op Conic Hill Schotland

Dag twee

Na een heerlijk vers gemaakt ontbijt gaan we een vandaag op pad vanaf de camping. We gaan 16 km lopen naar de Sallochy Campsite. onderweg gaan we over de Conic Hill (361 m) waar we een prachtig uitzicht over het grootste zoet water meer van Groot Brittannië,  Loch Lomond hebben.
Na afdaling van Conic Hill zit een gezellige pub waar we even een pauze kunnen houden en een lekker drankje kunnen drinken. We lopen vervolgens nog een stukje door naar de camping waar alles weer heerlijk voor ons klaar staat. als het weer het toelaat kunnen we hier een duik nemen in het Loch en daarna dineren aan het water.


 
Whisky Distilleerderij bezoeken tijdens de West Highland Way wandelvakantie

Dag drie

Vandaag is de zwaarste wandeldag. We gaan verder langs Loch Lomond wandelen. Veel doorkijkjes door de bomen naar het Loch. De weg is er één van vele kleine beklimmingen en afdalingen en soms zijn de handen nodig. Een schitterende route!

We komen langs vele watervallen en bruggetjes. Ook is het mogelijk om de oude schuilplek van Rob Roy te bekijken. We lopen zo'n 27 km naar het einde van Loch Lomond bij Beinglas campsite. In de avond gaan we naar een  pub uit 1705, naar waar het flink schijnt te spoken.

 
Blik op de Schotse Hooglanden tijdens het wandelen van de West Highland Way
In kilt over de West Highland Way

Dag vier

Na een heerlijk vers ontbijt starten we de wandeling naar Tyndrum. Zo'n 16 km verderop. Je loopt door prachtige bossen en komt langs het dorpje Crianlarich waar je even wat kan drinken. Je loopt onder viaducten van de Oban Railway door. Langzaam maar zeker komen de ruige bergen van de Highlands in zicht. In Tyndrum staan de tenten voor je klaar samen met een heerlijke snack en drankje voor je klaar en kunnen we ons klaar maken voor de avond.

 
Tipi's in Schotland West Highland Way

Dag vijf

Tijdens deze vijfde dag lopen we zo'n 16 km naar het Inveroran Hotel. Hier is geen officiële camping maar wel een toilet bij de wandelaars pub. We gaan dus wild kamperen. Maar dan wel met de luxe van Pippin Hikes. Tijdens de wandeling van vandaag lopen we over oude militaire wegen, door de Glens (dalen) en hebben we prachtige uitzichten over de bergen. Vaak zien we hier herten en prachtige uitzichten vanuit de tent. De volgende ochtend tandpoetsen in de beek
 
In de Drovers Inn langs de West Highland Way

Dag zes

Vandaag gaan we na een heerlijk ontbijtje verder met de West Highland Way. We lopen zo'n 17 km naar de Glen Coe mountain resort. Een betrekkelijk makkelijk wandeling over de open vlaktes van de Rannoch Moor. Zelf vind ik dit één van de mooiste stukken van de West Highland Way. Hier zijn opnames gemaakt van James bond en de film Highlander. Bij de camping hebben we een prachtig uitzicht over de Buachaille Etive Mor en de Glen Coe.

 
Trein over de Harry Potterbrug in Schotland
Bovenop de Devil's Staircase op de West Highland Way wandel vakantie

Dag zeven

Deze dag staat de 'Devils Staircase' op het programma. onder leiding van generaal George Wade werd deze aangelegd. Zij noemden het steile stuk Devil's Staircase omwille van de moeilijkheid van het maken van het wandelpad. We wandelen naar een hoogte van 550 m, waarbij we een prachtig uitzicht krijgen over de Glen Coe. Tijdens de afdaling komt de Ben Nevis in Fort William inzicht. De hoogste berg van de U.K. en finish van de Way. Na 14 km komen we aan in Kinlochleven.

 
Stempelkaart West Highland Way

Dag acht

Vandaag is de laatste wandeldag. 24 km wandelen van Kinlochleven naar Fort William door de Highlands met zicht op de Ben Nevis. Na nog een stuk door de bossen komen we aan op het eind punt. Elke dag hebben we stempels laten zetten in ons West Highland paspoort en in een pub in Fort William drinken we een goed glas Guinness en krijgen we het officiële certificaat. Nadat we met z'n allen zijn gaan eten wandelen we terug naar de camping.


 
Top van de Ben Nevis

Dag negen & tien

Na het wandelen van de West Highland Way is er nog een vrije dag  Zo kan je de Ben Nevis beklimmen (1344 m), Wat eigenlijk wel een traditie is na het wandelen van West Highland Way. Je kan ook de Nevis whisky Distilleerderij bezoeken of vanuit Fort William de Harry Potter trein nemen naar Mallaig. Onderweg stopt de trein op het bekende viaduct voor de foto. of gewoon lekker chillen bij de tent. de 10e dag staat in het teken van de terugreis en komt je reis met Pippin Hikes ten einde.

 
Datum
Dagen
Prijs pp.
1 aug '22, VOL
10
€ 999,-

Vliegen of  met de boot?

Om in Milngavie te komen zijn een aantal opties:
 1. Vliegen naar Glasgow. Vanaf Schiphol gaan diverse vluchten naar Glasgow. je kan kiezen om 's morgensvroeg de vlucht te nemen en daarna ben je ca 1 uur onderweg met de trein. Je kan ook een dag eerder naar Glasgow gaan zodat je de stad nog kan verkennen. Er zijn vele leuke winkels, pubs en dingen om te bezoeken.
 2. Met de boot van IJmuiden naar Newcastle. Je kan dit doen met de auto zodat je voor of na de West Highland Way Schotland verder kan verkennen. Je kan ook te voet met de boot. Je pakt dan de trein vanuit Newcastle naar Milngavie in ca 3.5 uur. De boot vertrekt meestal tegen de avond vanuit IJmuiden en kom je rond 9:15 aan in Newcastle. Mocht je vragen hebben met je overtocht dan helpen we je hier graag bij.
Prijs is inclusief
 • Opgezette Tipi tenten
 • Bedden (stretchers met opblaas slaapmat)
 • Reis -en wandelbegeleiding
 • Bezoek whisky distilleerderij
 • Meereizende kok
 • 9x ontbijt, 8x lunch en 7x diner met drankjes.  
 • Knabbels en drankjes bij de tent
 • Bagagevervoer
 • Wandelroutes met begeleiding
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reis -en annuleringsverzekering
 • Vervoer naar Schotland, 
 • 2x uit eten
 • Kussen en slaapzak zelf meenemen.
 • in de Pippin bus is per vakantieganger plek voor één koffer met eventueel een losse slaapzak.
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • Zwaarte: gemiddeld​​
 • Min. 6 - 10 deelnemers.  
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • In de tipi tenten kunnen twee tot vier personen slapen.
 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de West Highland Way? 
Routepaal West Highland Way FB.jpg
Wil je een optie op de
West Highland Way 
Met de hondenslee op Noorderlicht jacht.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden