top of page
Laatste blik op Loch Lomond Schotland, West Highland Way

West Highland Way, Schotland

Wandelen over de West Highland Way is een wandeling die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Wandelen van de lage landen naar de prachtige Highlands. Wandel langs het grootste zoetwatermeer van Groot Brittannië, Loch Lomond. Over de vlaktes van de Rannoch Moor, over de Devils staircase naar Fort William in acht wandeldagen.
 Onderweg proef je diverse typische Schotse gerechten zoals Schotse zalm en Haggis. Bezoek je de Glen Goyne distillery en kan je heerlijke whisky proeven. Zwemmen in Loch Lomond en wandelen langs verlaten Schotse boerderijen. 

 

9 Dagen

Waarvan acht wandeldagen en één reisdag terug naar Nederland

Overnachten

In eigen tent, gehuurde tent met luchtmatras of sfeervol ingerichte tipi tent 

Eten & drinken

Ontbijt, lunch, diner en drinken op de kampeerplaatsen is inclusief.  

Wat ga je doen?

Wandelen, whisky distilleerderij bezoeken, de Schotse Highlands ervaren

Datum
Dgn
Prijs pp.
Tent type
Open plekken
14-8 t/m 22-8
9
€ 749,-
Eigen tent
4 (van 6)
14-8 t/m 22-8
9
€ 899,-
Huur tent
6 (van 6)
14-8 t/m 22-8
9
€ 1499,-
Tipi tent
2 (van 3)
Startpunt West Highland Way Schotland

Dag één, 19 km

Vandaag ontmoeten we elkaar rond 10 uur op het treinstation van Milngavie. Hier neemt Jan al je bagage over zodat je lekker licht kan lopen. We starten eerst met een bak koffie en kunnen we elkaar een beetje leren kennen. Je krijgt van ons de routekaart en stempelkaart. Rond 11:00 start je samen met Kim aan de wandeling over de West Highland Way. De weg vandaag is 19 km met weinig hoogteverschil, een heerlijke wandeling om in te komen. Onderweg stoppen we bij de Glengoyne Distillery voor een rondleiding en een proeverij. Je loopt tot aan Drymen waar Jan de bagage  voor je klaar heeft staan samen met een 'welcome back snack' en een lekker drankje.
 
Schotse Hooglanders op Conic Hill Schotland

Dag twee, 22 km

Na een heerlijk vers gemaakt ontbijt gaan we vandaag op pad vanaf de camping. We gaan 22 km lopen naar de Sallochy Campsite. Onderweg gaan we over de Conic Hill (361 m) waar we een prachtig uitzicht over het grootste zoet water meer van Groot Brittannië, Loch Lomond hebben. Een mooie maar pittige wandeling naar boven. Na de afdaling van Conic Hill zit een gezellige pub waar we even een pauze kunnen houden en een lekker drankje kunnen drinken. We lopen vervolgens nog een stukje door naar de natuurcamping van Staatsbosbeheer aan het Loch. Als het weer het toelaat kunnen we hier een duik nemen in het Loch en daarna dineren aan het water.
 
Whisky Distilleerderij bezoeken tijdens de West Highland Way wandelvakantie

Dag drie, 27 km

Vandaag is de zwaarste wandeldag. We gaan verder langs Loch Lomond wandelen. Veel doorkijkjes door de bomen naar het Loch. De weg is er één van vele kleine beklimmingen en afdalingen en soms zijn de handen nodig. Een schitterende route!
We hebben geen haast en hebben de hele dag om bij de camping aan te komen. We komen langs vele watervallen en bruggetjes. Ook is het mogelijk om de oude schuilplek van Rob Roy te bekijken. We lopen zo'n 27 km naar het einde van Loch Lomond bij Beinglas campsite. In de avond gaan we naar een  pub uit 1705, naar waar het flink schijnt te spoken. 
Blik op de Schotse Hooglanden tijdens het wandelen van de West Highland Way
In kilt over de West Highland Way

Dag vier, 16 km

Na een heerlijk ontbijt starten we de wandeling naar Tyndrum. Zo'n 16 km verderop. Je loopt door prachtige bossen en kan je uitwijken naar het dorpje Crianlarich waar je even wat kan drinken en een stempel kan halen. Je loopt verder over de route onder de prachtige viaducten van de Oban Railway door. Langzaam maar zeker komen de ruige bergen van de Highlands in zicht. Vlak voor Tyndrum staan we op een camping waar al een lekker hapje en drankje voor je klaar staat en Kim en Jan starten met een heerlijk diner.
 
Tipi's in Schotland West Highland Way

Dag vijf, 16 km

Tijdens deze vijfde dag lopen we zo'n 16 km naar het Inveroran Hotel. Hier is geen officiële camping maar wel een toilet bij de wandelaars pub. We gaan dus wild kamperen. Maar dan wel met de opzet van Pippin Hikes. Tijdens de wandeling van vandaag lopen we over oude militaire wegen, door de Glens (dalen) en hebben we prachtige uitzichten over de bergen (Ben's en Munro's). Vaak zien we bij de wildkampeerplek wilde herten en prachtige uitzichten over de bergen vanuit de tent. De volgende ochtend tandpoetsen in de beek
 
In de Drovers Inn langs de West Highland Way

Dag zes, 17 km

Vandaag gaan we na een heerlijk ontbijtje en goede bak koffie verder met de West Highland Way. We lopen zo'n 17 km naar de Glen Coe mountain resort. Een betrekkelijk makkelijke wandeling over de open vlaktes van de Rannoch Moor. Zelf vind ik dit één van de mooiste stukken van de West Highland Way. Hier zijn opnames gemaakt van James bond, Harry Potter en voor de film Highlander. Bij de camping hebben we een prachtig uitzicht over de Buachaille Etive Mor en de Glen Coe.
 
Wandeltempo

Je kan samen met Kim en de groep wandelen of geheel in je eigen tempo. Je krijgt van ons een routekaart mee. Onderweg stopt Kim met de groep regelmatig voor een pauze, om foto's te maken of voor leuke weetjes over de regio waar we door wandelen. We hebben geen haast, hooguit eten we een uurtje later.

Stempelkaart

Bij de start van de West Highland Way krijg je van ons een stempelkaart. Tijdens het wandelen komen we langs diverse plekken waar we een stempel kunnen halen. Een volle kaart is een prachtig aandenken voor later.

Trein over de Harry Potterbrug in Schotland
Bovenop de Devil's Staircase op de West Highland Way wandel vakantie

Dag zeven, 14 km

Deze dag staat de 'Devils Staircase' op het programma. Onder leiding van generaal George Wade werd deze aangelegd. Zij noemden het steile stuk Devil's Staircase omwille van de moeilijkheid van het maken van het wandelpad. We wandelen naar een hoogte van 550 m, waarbij we een fantastisch uitzicht krijgen over de Glen Coe. Tijdens de afdaling komt de Ben Nevis in Fort William in zicht. De hoogste berg van de U.K. en finish van de Way. Na 14 km komen we aan in Kinlochleven. Hier worden we opgehaald en naar de camping gebracht aan Loch Leven.
 
Stempelkaart West Highland Way

Dag acht, 24 km

Vandaag is de laatste wandeldag. 24 km wandelen van Kinlochleven naar Fort William door de Highlands met zicht op de Ben Nevis. Na nog een stuk door de bossen komen we aan op het eindpunt en stappen we letterlijk de finishlijn over. Elke dag hebben we stempels laten zetten in ons West Highland paspoort en in een pub in Fort William drinken we een goed glas Guinness en halen we de laatste stempel. Nadat we met z'n allen zijn gaan eten in de pub wandelen we terug naar de camping en drinken we nog wat bij de tenten.

 
Top van de Ben Nevis

Dag negen

Vandaag is het de dag om afscheid te nemen van Jan & Kim. Maar je reis hoeft nog niet over te zijn. Je kan besluiten nog een dag in Fort William te blijven en hier een hotel of B&B te boeken zodat je de Ben Nevis kan beklimmen of nog even lekker een dagje in Fort William kan verkennen. Uiteraard kan je ook gelijk door naar Glasgow voor de terugvlucht. Er zijn nog volop mogelijkheden en we helpen je graag met ideeën. In ieder geval kan je terug kijken op een avontuurlijk & prachtige wandelvakantie over de West Highland Way! 
 
Uitzicht over de West highland Way_edite

Klik hier voor

de kaart van

de West Highland Way

Bekijk hier hoe je naar Milngavie in Schotland kan reizen

Bekijk hier de tent types die voor deze reis mogelijk zijn.

Bekijk hier de deelnemers die al geboekt hebben

Datum
Dgn
Prijs pp.
Tent type
Open plekken
14-8 t/m 22-8
9
€ 749,-
Eigen tent
4 (van 6)
14-8 t/m 22-8
9
€ 899,-
Huur tent
6 (van 6)
14-8 t/m 22-8
9
€ 1499,-
Tipi tent
2 (van 3)
Prijs is inclusief
 • Reis -en wandelbegeleiding
 • Bezoek whisky distilleerderij
 • Meereizende kok
 • 8x ontbijt, 9x lunch en 6x diner met drankjes.  
 • Snacks en drankjes bij de tent
 • Bagage & tentvervoer
 • Stempelkaart
 • Busreis van Fort William naar Glasgow int. airport
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer naar startpunt in Milngavie Schotland 
 • Twee maal uit eten
 • Overige Horeca bezoeken
 • Kussen en slaapzak zelf meenemen.
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • Min. 6 - 15 deelnemers.  
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • Geen één-persoonstoeslag
 • Zwaarte: medium/uitdagend
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de West Highland Way? 
Routepaal West Highland Way FB.jpg
Wil je een optie op de
West Highland Way 
Met de hondenslee op Noorderlicht jacht.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page