top of page

West Highland Way, Schotland

Wandelen over de West Highland Way is een wandeling die je eens in je leven gemaakt moet hebben en is één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Wandelen door de Highlands van Schotland, langs het grootste zoetwatermeer van Groot Brittannië, Loch Lomond, over de vlaktes van de Rannoch Moor en over de Devils staircase naar Fort William in acht wandeldagen. Onderweg proef je diverse typische Schotse gerechten zoals Schotse zalm en Haggis, bezoek je de Glengoyne distillery voor een rondleiding en kan je de heerlijke whisky proeven. Zwemmen in Loch Lomond, wassen in de beek tijdens een wildkampeernacht, wandelen langs verlaten Schotse boerderijen. Wij hebben de route inmiddels al meer dan 10x gewandeld en weten precies de weg. Daarnaast hebben elke dag een heerlijk uitgebreid ontbijt klaar staan en maken we 's avonds de heerlijkste gerechten. Ga je mee op avontuur?

3 voetstappen

9 dagen | vanaf €899,-

Op Avontuur

Dag 1 | 19 km

We ontmoeten elkaar we bij het treinstation in Milngavie. Je bagage zal vanaf hier door ons vervoert worden en kan je lekker licht lopen. We starten met een bak koffie/thee in Milngavie waarbij we elkaar een beetje kunnen leren kennen en waar we de eerste briefing houden. Ook krijg je hier van ons, de officiële West Highland Way stempelkaart. Onderweg in pubs en bij campings kunnen we stempels vragen, en zo heb je een mooi herinnering.  Rond 11:00 starten we met de wandeling.

De route van vandaag is met weinig hoogteverschil.  Een heerlijke wandeling om in te komen. Onderweg stoppen we bij de Glengoyne Distillery voor een rondleiding en een proeverij. Je loopt tot aan Drymen waar we op de camping de eerste nacht doorbrengen. Hier staan we op een kleine camping met basis sanitair met douche en een prachtig uitzicht over de Lowlands. Elke avond vertellen we je over de volgende dag zodat je een beetje weet wat je te wachten staat.

Wild kamperen op de West Highland Way

The West Highland Way

Wandelen door de Highlands met alleen je dagrugzak. Wij vervoeren de bagage en zorgen voor ontbijt, lunch en avondeten. Het eten is altijd superlekker door onze jarenlange catering ervaring en kan je opscheppen zoveel je wilt. Je kan samen met onze gids Kim en de groep wandelen of geheel in je eigen tempo. Je krijgt van ons een routekaart voor je mobiel mee. Onderweg stopt Kim regelmatig voor een pauze, om foto's te maken, ga je een distilleerderij bezoeken en stopt ze voor leuke weetjes over de regio waar we door wandelen. We hebben geen haast. Bij de start van de West Highland Way krijg je van ons een stempelkaart. Tijdens het wandelen komen we langs diverse plekken waar we een stempel kunnen halen. Een volle kaart is een prachtig aandenken voor later.

West Highland Way kaart
Inclusief
  • Reis -en wandelbegeleiding
  • Bezoek whisky distilleerderij
  • Meereizende kok
  • 8x ontbijt, 9x lunch en 6x diner met drankjes.  
  • Snacks en drankjes bij de tent
  • Bagage & tentvervoer
  • Stempelkaart
  • Incl. administratiekosten
  • Incl. boekingskosten
Kim en Jan van Pippin Hikes

Tent types

Neem je eigen tent mee

Je neemt je eigen kleine tent mee met inrichting naar de startplek. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen.

Datum
Prijs pp.
Tent type
29-07-24 t/m 06-08-24
€ 899,-
Eigen tent
29-07-24 t/m 06-08-24
€ 1099,-
Tent huren
29-07-24 t/m 06-08-24
€ 1499,-
Tipi tent

Hoe kom je er?

Klik op de koffer om te zien hoe je beste in Milngavie | Schotland kunt komen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de West Highland Way? 
Routepaal West Highland Way FB
Wil je een optie of gelijk boeken?
Met de hondenslee op Noorderlicht jacht
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page