• Kim Kooter

5 redenen om te gaan wandelen en kano varen in de Weerribben-Wieden


In deze blog lees je meer over het schitterende Nationaal park Weerribben-Wieden,

waar het is, wat er te doen is, waarom het zo mooi is, en waarom we er zo graag naartoe gaan met Pippin Hikes.
De Weerribben is het gebied in Nederland voor prachtige kano tochten
Kano varen in de Weerribben met Pippin Hikes

De trip naar Nationaal park Weerribben-Wieden staat verschillende keren per jaar op de agenda van Pippin Hikes en iedere keer kijken we er weer heel erg naar uit om onze gasten te laten genieten van de Wonderschone natuur daar. Zelf krijgen we er in ieder geval geen genoeg van. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes en het is er nooit saai.In het Noorden


Het nationaal park ligt in het noorden van ons land, in de kop van Overijssel. Tegen Friesland en Flevoland aan. Het is met de auto erg goed bereikbaar, op een anderhalf uur rijden vanuit de Randstad, waan je je in het buitenland. Het is met ruim 10.000 hectare het grootste laagveenmoerasgebied van West-Europa.

Het door mensenhanden gemaakte landschap bestaat uit uitgestrekte plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Doordat er erg weinig lichtvervuiling is, heb je op een heldere nacht een prachtig zicht op een mooie sterrenhemel, en kun je zelfs de Melkweg goed waarnemen.


Otter


Wist je dat de otter het beeldmerk is van de Weerribben? Dit bijzondere diertje is in 2002 teruggebracht in de Weerribben, terwijl ze sinds 1988 uitgestorven was in ons land. Totaal zijn er zo`n 450 in Nederland, waarvan een heel groot deel hier.

Otters jagen `s nachts. Om ze overdag tegen te komen heb je een flinke portie geluk en heel veel geduld nodig. Tijdens onze trip, gaan we met de kano ook een keer heel erg vroeg het water op, rond 5:30 ongeveer. Dan heb je dus de meeste kans om het diertje te spotten. Daarnaast is het dan superstil overal en de lichte nevel op het water met een opkomende zon is magisch te noemen.