Näsets Marcusgård - bijzonder overnachten in Zweden (1).jpg

Uniek overnachten  in Dalarna, Zweden

Een verblijf op het Zweedse platteland met in de achtertuin een enorm ongerept bos. Hier ontdek je de echte rust en stilte van het bos in dit dun bevolkte gebied. Ontdek verlaten dorpjes, prachtige bossen en meren of bezoek een loppis (rommelmarkt bij mensen thuis)  Hou je van de natuur, de falurode huisjes die weerspiegelen in spiegelgladde meren, bessen plukken en ’s avonds voor de kachel? Overnachten doe je op een unieke plek. Je overnacht namelijk in de rode Supermaan op 3 meter boven de grond. Van hieruit heb je kans een eland onder je hut te zien grazen. 's Avonds kijk je door het koepelraam zo de sterrenhemel in, met kans op noorderlicht.

Pippin Travel Box
Je krijgt onze Pippin Travel box thuis opgestuurd. Hier vindt je alles wat je nodig hebt voor je reis. Alle wandelroutes je gemakkelijk op je mobiel kan volgen, info over de regio, valuta, leuke plekken die je kan bezoeken. Daarnaast krijg je ook lekkere recepten met ingrediënten vertaald , leuke spelletjes, wijn en lekkers
7 Dagen

waarvan vijf wandeldagen en een vrije dag

Overnachten

Je slaapt in rode supermaan midden in het bos

Eten & drinken

Incl. ontbijt. en heerlijke recepten van Pippin Foods. Supermarkt op 4 min. rijden.

Wat ga je doen?

Wandelen, kano varen, bessen plukken en de echte Zweedse cultuur zien.

Datum
Prijs per twee personen
Dagen
In overleg
€ 1699,-
7
Näsets Marcusgård - bijzonder overnachten in Zweden (1).jpg
Näsets Marcusgård- overnachten in de bossen (1).jpg
Supermåne-spis.jpg

Supermåne

In een grote rode maan, wiegen tussen de bomen! Comfortabel genieten van de natuur, vanaf 3 meter hoogte. Dat kan in de Supermaan, Supermåne op z’n Zweeds. Van hieruit heb je kans een eland onder je hut te zien grazen. En 's avonds kijk je door het koepelraam zo de sterrenhemel in, met kans op noorderlicht.

De materialen en technieken zijn geleend van de luchtvaartindustrie: gestoomde as, aluminium, lichtgewicht isolatie. Je hangt in de bol tussen twee hoge pijnbomen, opgeschort door kabels met hoge treksterkte en touwen van volwassen bomen. De boomhut is bedekt met dik canvas en is volledig geïsoleerd en is uitgerust met zachte schuimmatrassen en een tweepersoonsbed en eenpersoonsbed die overdag kunnen worden opgeklapt tot een bank. Binnen is er een gezellige houtkachel (uiteraard volledig brandveilig) en voor de koude maanden extra vloerverwarming zodat je er in alle seizoenen warm bijzit.

Hier slaap je met twee personen, met mogelijkheid tot een derde slaapplaats voor een jonger kind. Slapen en verblijven doe je in de Supermaan. Beddengoed en handdoeken zijn inclusief. Ontbijten en koken kun je in de koude seizoenen in de keuken van onze Hölada, een paar minuten van je hut vandaan. Alles voor een lekker en eenvoudig ontbijt is inclusief, ingrediënten voor een avondmaaltijd neem je zelf mee. In de Hölada vind je ook een douche en toilet en eventueel een woonkamer met wifi die je deelt met anderen. Uit de kast mag je boeken en spellen lenen. In de warme maanden maak je gebruik van buitenfaciliteiten.

 
Image by Vincent Guth
20210830_133301.jpg

Dag één

Vandaag kom je aan in Furudal bij Mireille en Willem van Näsets Marcusgård. Er zijn diverse opties om er te komen. Zie onderaan bij 'Hoe kom ik er?'  Je overnacht in de Supermaan. Nadat jullie gesetteld zijn is het tijd om te onthaasten met een lekker hapje en drankje die je met onze 'Travel Box' gehad hebt. Het bos ligt gelijk naast je overnachtingsplek met diverse wandelroutes en tegen het einde van de middag kan je het bos in om deze te verkennen. In de avond kan je het vuur aan maken bij de prachtige overdekte vuurplaats .
 
Ejheden verkennen in Dalarna Zweden

Dag twee

Na het ontbijt gaan jullie vanaf Näsets Marcusgård starten aan een wandeling van ca 16 km. Je  wandelt met behulp van je GPS op je mobiel over een oud boerenpad naar de zomerboerderij Ärteråsen. Hier graasden ’s zomers de koeien uit het dorp. Op de top van de heuvel is een uitzichttoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de regio. Onderweg kan je stoppen voor een lekkere picknick en wandel je rustig weer terug naar Näsets Marcusgård waar je lekker buiten bij het vuur kunt genieten van de natuur en een prachtige sterrenhemel.
 
Näsets Marcusgård - unieke overnachting (1).jpg

Dag drie

Vandaag rij je naar Gammelstan, een oude Zweedse nederzetting. Deze plek geeft een prachtig beeld van hoe de inwoners van Dalarna vroeger leefden. Vanaf Gammelstan wandel je over het oude kerkpad  naar de Ore-kerk, vlak naast het meer. Na de kerk kom je langs de Lukasbron. Het bronwater daarvan is helder en fris en wie ervan drinkt krijgt “märg i benen”, d.w.z. kracht voor het hele jaar. Vul je waterfles en krijg extra kracht voor de rest van de wandeltocht. 


 
20210902_193230.jpg
Wandelen door de Zweedse bossen

Dag vier

Na een heerlijke nacht wandel je vanaf Näsets Marcusgård vandaag een wandeling van 12 km naar het leuke dorpje Furudals Bruk. Hier werden kanonnen vervaardigd en vanaf 1776 de in Zweden bekende Furudals ankerketting. Onderweg ga je de Canadese kano in en verken je het meer vanaf het water. Grote kans dat je beversporen spot.
Na de kanotocht wandel je verder over het Siljansleden door de bossen vol met elandenmos en paddenstoelen terug naar de  gezellige Supermaan.

 
Heerlijke vossenbessen compote

Dag vijf

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kan invullen. Zo kan je bijvoorbeeld op eigen gelegenheid naar de leuke stad Mora gaan. Hier is een gezellige winkelstraat, een mega Dalarnapaard en vele plekjes voor een 'fika'. Je kan één van de vele musea bezoeken of misschien wel de Helvetefallet en Sorstupet waterval bezoeken, in een aantal loppissen gaan snuffelen of gewoon lekker bij het huis een boekje lezen en een duik nemen in het zwembad.


 
Schitterende bossen bij Ejheden

Dag zes

in 1965 heeft de laatste inwoner het kleine plaatje Ejheden verlaten. Jarenlang is dit dorpje vergeten. Een lokale Zweedse man genaamd Olle, heeft zich het lot aangetrokken en heeft het dorpje weer opgeknapt. Hij ontdekte op oude kaarten dat er vroeger een wandelpad liep naar het dorp en heeft deze route opnieuw uitgezet. Je stapt in de auto naar Ejheden en wandelt zo'n 12 km Ver weg van de bewoonde wereld. Onderweg zie je oude ruines en grote kans op wild 

 
Bosbessen en Vossebessen plukken in Furudal, Dalarna, Zweden
Oude kerk in Zweden

Dag zeven

Vandaag na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en kun je terug kijken op een heerlijk ontspannen vakantie waarin je hebt kunnen genieten van de Zweedse natuur & cultuur, heerlijke gerechten en warme vuurtjes onder een prachtige sterrenhemel.

Je hebt de rust in het Zweedse Dalaran kunnen ervaren. genoten van prachtige Zweedse nachten boordevol sterren en kans op het Noorderlicht van een unieke slaapplak hoog in de bomen.


 
Heerlijk in de zon voor het huis bij Näsets Marcusgård

Fika

De fika is een sociaal gebruik in Zweden waarbij het werk of andere dagelijkse bezigheden worden onderbroken door bij elkaar te komen, thee of koffie te drinken en iets te eten. Het gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en sociale contacten te onderhouden. 

Het is zeker aan te raden om bij een lokale horecagelegenheid te gaan zitten en een lekker bakje koffie of thee te bestellen met een heerlijke zoete snack.


 
Het verlaten dorpje Ejheden, Zweden

Dalarna

De provincie Dalarna ligt in Svealand, midden Zweden en is met 29.000 km2 ongeveer even groot als België. Voor Nederlandse begrippen is het een leeg en uitgestrekt gebied, met maar slechts ca. 275.000 inwoners. Een plaats om te genieten van de rust en de ruimte. 

Dankzij de Warme Golfstroom is het klimaat in Dalarna continentaal met relatief droge, warme zomers en koude winters. 
 
Datum
Prijs per twee personen
Dagen
In overleg
€ 1699,-
7
Prijs is inclusief
 • Zes overnachtingen in de Supermaan
 • Incl. ontbijt,
 • Incl. beddengoed
 • Incl. hout voor de kachel, vuurkorf en bbq,
 • Incl kanohuur
 • Incl. Pippin Travel Box met Wandelroutes, recepten tips, programma, spelletjes en lekkers 
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Vervoer naar Näsets Marcusgård en terug
 • Vervoer naar de startpunten en terug
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • ​​In de Supermaan kunnen twee personen en een kind slapen 
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel    € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • Zwembad aanwezig
 • Supermarkt op 4 min. autorijden
 • ongerept bos gelijk in de achtertuin
Hoe kom ik er?
 • Met de auto kan je zo'n 1600 km rijden naar Furudal, Zweden.
 • Onderweg raden we aan om een overnachting te nemen. we kunnen hierbij helpen. 
 • Vliegen naar Stockholm en daar een auto huren. in ca 5 uur rij je naar Furudal
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Dalarna reis? 
Genieten buiten bij het Zweedse huisje.jpg
Wil je een optie op de Dalarna reis? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden