Schitterende bossen.jpg

Wandelvakantie

ZWEDEN

8 dgn | Nazomer | Luxe verbouwde boerderij  

Nazomer in midden Zweden

 

Een verblijf op het Zweedse platteland, Hier ontdek je de echte rust en stilte van het bos in dit dun bevolkte gebied.

Ga mee en ontdek verlaten dorpjes, prachtige bossen en meren, bezoek een loppis (rommelmarkt bij mensen thuis) en ga echte Zweedse kaneelbroodjes bakken bij de lokale bakkerij. Hou je van herfstkleuren en falurode huisjes die weerspiegelen in spiegelgladde meren, bessen plukken, vaak nog mooi weer maar je voelt dat de herfst eraan komt, ’s avonds voor de kachel? Je slaapt in het ruime en gezellige Fähus (hier stond vroeger het vee, ruime woonkamer om te verzamelen met grote keuken en tafel en houtkachel) of de Hölada. Je verblijft dan in de voormalige hooizolder van de boerderij. In de keuken en masterbedroom woonde in vroeger tijden het personeel. 

Dag één

Vandaag ontmoeten we je in Furudal bij Mireille en Willem van Näsets Marcusgård. Er zijn diverse optie om er te komen.

Zie onderaan bij 'Hoe kom ik er?'

We overnachten in het luxe Fahüs met drie ruime slaapkamers, ingerichte keuken, zitkamer met houtkachel.

 

Nadat we allemaal ons plekje ontdekt hebben is het tijd om te onthaasten met een lekker hapje en drankje. Het bos ligt gelijk naast het huis met diverse wandelroutes en tegen het einde van de middag gaan het bos in om deze te verkennen. In de avond maken we het vuur aan en genieten we van een heerlijke Zweedse avond met een heerlijk diner en Zweedse hapjes.

Dag twee

Deze ochtend starten we met een heerlijk vers ontbijt en nadat iedereen klaar is starten we aan een wandeling van ca 16 km.

 

We wandelen over een oud boerenpad naar de zomerboerderij Ärteråsen.

Hier graasden ’s zomers de koeien uit het dorp. Op de top van de heuvel gaan we naar een uitzichttoren van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de regio. Onderweg stoppen we voor een lekkere picknick en wandelen we rustig weer terug naar Näsets Marcusgård waar we lekker buiten bij het vuur kunnen genieten van de natuur.

Kim heeft de hele dag in de keuken gestaan en een heerlijk diner voorbereid

Dag drie

Deze ochtend gaan we vroeg uit de veren. In de vroege ochtend hebben we de meeste kans om wild te spotten en kunnen we de natuur zien ontwaken bij het Tranusjönmeer.

Als we terug zijn ontbijten we en kunnen we nog even een uiltje knappen. 

 

Aan het einde van de middag nemen we deel aan een echte Zweedse activiteit: kanelbullar (kaneelbroodjes) bakken in de gezellige bakkerij Snitths in het dorp. Je bakt genoeg kaneelbroodjes om morgen mee te picknicken.  

Vossebessen.jpg

Dag vier

Na een heerlijke nacht starten we vandaag aan een wandeling van 12 km naar het leuke dorpje Furudals Bruk. Hier werden kanonnen vervaardigd en vanaf 1776 de in Zweden bekende Furudals ankerketting. Onderweg gaan we, na een korte basis instructie, de Canadese kano in en verkennen we het meer vanaf het water en ontdekken we vele beversporen.

Na de kanotocht wandelen we verder over het Siljansleden terug naar ons gezellige huis.

Dag vijf

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kan invullen. Je kan bijvoorbeeld op eigen gelegenheid naar de stad Mora gaan of één van de vele musa bezoeken of misschien wel de Helvetefallet en Sorstupet waterval bezoeken, in een aantal loppissen gaan snuffelen of gewoon lekker bij het huis een boekje lezen.

 

Lunchpakket kan je meenemen voor een lekkere picknick en in de avond heeft Kim een heerlijk diner voor je klaar staan

 De provincie Dalarna ligt in Svealand, midden Zweden en is met 29.000 km2 ongeveer even groot als België. Voor Nederlandse begrippen is het een leeg en uitgestrekt gebied, met maar slechts ca. 275.000 inwoners. Een plaats om te genieten van de rust en de ruimte. 

 

Dankzij de Warme Golfstroom is het klimaat in Dalarna continentaal met relatief droge, warme zomers en koude winters. Augustus en September zijn ideale maanden om te wandelen in Zweden. de temperaturen zijn vaak nog uitstekend en minder  muggen. De paddenstoelen komen omhoog en overal vindt je bosbessen en vossebessen 

 

Het bijzondere van Zweden is het Allemansrecht.
Dit houdt in: Iedereen mag gebruik maken van alle grond, publiek en privé bezit, op voorwaarde dat de natuur niet wordt aangetast of verstoord. De wandelwegen lopen kriskras door bossen en weiden, een walhalla voor fervente wandelaars die kunnen gaan en staan waar ze willen!

Dag zes

in 1965 heeft de laatste inwoner het kleine plaatje Ejheden verlaten. Jarenlang is dit dorpje vergeten. Een lokale Zweedse man genaamd Olle, heeft zich het lot aangetrokken en heeft het dorpje weer opgeknapt. Hij ontdekte op oude kaarten dat er vroeger een wandelpad liep naar het dorp en heeft deze route opnieuw uitgezet. We wandelen deze herontdekte route door fantastische bossen met oude bomen en grote rotsblokken midden in het Trollmosseskogen ver weg van de bewoonde wereld. Onderweg zien we oude ruines en grote kans op wild 

Dag zeven

Vandaag rijden we naar Gammelstan een oude Zweedse nederzetting. Het geeft een goed beeld van hoe de inwoners van Dalarna vroeger leefden. Na het bezoek wandelen we ca 10 km vanaf Gammelstan over het oude kerkpad  naar de Ore-kerk, vlak naast het meer.

 

Na de kerk kom je langs de oudste boom in het gebied uit 1500, de tijd van koning Gustav Vasa en de Lukasbron. Het bronwater daarvan is helder en fris en wie ervan drinkt krijgt “märg i benen”, d.w.z. kracht voor het hele jaar. Vul je waterfles en krijg extra kracht voor het laatste deel van de wandeltocht.  

Dag acht

Vandaag na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemenen kun je terug kijken op een heerlijk ontspannen vakantie waarin je hebt kunnen genieten van de Zweedse natuur & cultuur, heerlijke gerechten en warme vuurtjes onder een prachtige sterrenhemel

Fika in de Zweedse bossen.jpg
Datum
Dagen
Prijs pp
20 aug '22
8
€ 1199,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Ontbijt, lunch, diner.

 • Knabbels en drinken ter plekke

 • Reisbegeleider

 • Mee reizende kok

 • Kaneelbroodjes bakken bij lokale bakker

 • Kano varen. incl. korte instructie

 • Workshop vuur maken zonder aansteker

 • STO Garantiefonds

Exclusief

 • Vervoer naar Näsets Marcusgård

 • Vervoer naar de startpunten 

 • Reis -en annuleringsverzekering

Hoe kom ik er?

 • Met de auto kan je zo'n 1600 km rijden naar Furudal, Zweden

 • Carpoolen is mogelijk met andere reizigers. We helpen met het koppelen. het voordeel is dat je de kosten kan delen

 • Vliegen naar Stockholm en daar een auto huren. in ca 5 uur rij je naar Furudal

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Zwaarte: gemiddeld

 • Aantal deelnemers: vijf tot veertien

 • 45 dagen voor vertrek pas betalen

 • Kosteloos annuleren tot 45 dagen voor vertrek

Voor meer informatie kijk gerust even op onze Info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail.