Echte Zweedse Kaneelbroodjes bakken in Dalarna Zweden

Genieten in Dalarna, Zweden

Een verblijf op het Zweedse platteland, Hier ontdek je de echte rust en stilte van het bos in dit dun bevolkte gebied.
Ga mee en ontdek verlaten dorpjes, prachtige bossen en meren, bezoek een loppis (rommelmarkt bij mensen thuis) en ga echte Zweedse kaneelbroodjes bakken bij de lokale bakkerij. Hou je van herfstkleuren en falurode huisjes die weerspiegelen in spiegelgladde meren, bessen plukken, vaak nog mooi weer maar je voelt dat de herfst eraan komt, ’s avonds voor de kachel? Je slaapt in het ruime en gezellige Fähus (hier stond vroeger het vee, ruime woonkamer om te verzamelen met grote keuken en tafel en houtkachel) of de Hölada. Je verblijft dan in de voormalige hooizolder van de boerderij. In de keuken en masterbedroom woonde in vroeger tijden het personeel. 
8 Dagen

waarvan zes wandeldagen en een vrije dag

Overnachten

Je slaapt in prachtig verbouwde boerderij

Eten & drinken

Al het eten en drinken bij het huis is inclusief.

Wat ga je doen?

Wandelen, kano varen, bessen plukken en de echte Zweedse cultuur zien.

Datum
Dagen
Prijs pp
Nieuwe datum volgt
8
€ 1199,-
Genieten buiten bij het Zweedse huis

Dag één

Vandaag ontmoeten we je in Furudal bij Mireille en Willem van Näsets Marcusgård. Er zijn diverse optie om er te komen. Zie onderaan bij 'Hoe kom ik er?'  We overnachten in het luxe Fahüs met drie ruime slaapkamers, ingerichte keuken, zitkamer met houtkachel.
Nadat we allemaal ons plekje ontdekt hebben is het tijd om te onthaasten met een lekker hapje en drankje. Het bos ligt gelijk naast het huis met diverse wandelroutes en tegen het einde van de middag gaan het bos in om deze te verkennen. In de avond maken we het vuur aan achter het huis waar een prachtige overdekte vuurplaats is. 
 
Ejheden verkennen in Dalarna Zweden

Dag twee

Deze ochtend starten we met een heerlijk vers ontbijt en nadat iedereen klaar is starten we aan een wandeling van ca 16 km. We wandelen over een oud boerenpad naar de zomerboerderij Ärteråsen. Hier graasden ’s zomers de koeien uit het dorp. Op de top van de heuvel gaan we naar een uitzichttoren van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de regio. Onderweg stoppen we voor een lekkere picknick en wandelen we rustig weer terug naar Näsets Marcusgård waar we lekker buiten bij het vuur kunnen genieten van de natuur. Kim heeft de hele dag in de keuken gestaan en een heerlijk diner voorbereid. 's Avonds maken we het vuur aan en genieten we van een prachtige sterrenhemel.
 
Kim Kaneel broodjes bakken bij snitths Furudal

Dag drie

Deze ochtend gaan we vroeg uit de veren. In de vroege ochtend hebben we de meeste kans om wild te spotten en kunnen we de natuur zien ontwaken bij het Tranusjönmeer. We wandelen stilletjes door het bos, op zoek naar de eland en andere dieren.
Als we terug zijn ontbijten we en kunnen we nog even een uiltje knappen.  Aan het einde van de middag nemen we deel aan een echte Zweedse activiteit: kanelbullar (kaneelbroodjes) bakken in de gezellige bakkerij Snitths in het dorp. Kärsti de eigenaresse  bakt al jaren de heerlijkste broodjes in het dorp en laat je zien hoe je deze typische fika broodjes bakt. Je bakt genoeg kaneelbroodjes om morgen mee te picknicken.


 
Fika in de Zweedse bossen tijdens de wandelvakantie
Wandelen door de Zweedse bossen

Dag vier

Na een heerlijke nacht starten we vandaag aan een wandeling van 12 km naar het leuke dorpje Furudals Bruk. Hier werden kanonnen vervaardigd en vanaf 1776 de in Zweden bekende Furudals ankerketting. Onderweg gaan we, na een korte basis instructie, de Canadese kano in en verkennen we het meer vanaf het water en ontdekken we vele beversporen.
Na de kanotocht wandelen we verder over het Siljansleden door de bossen vol met elandenmos en paddenstoelen terug naar ons gezellige huis. 


 
Heerlijke vossenbessen compote

Dag vijf

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kan invullen. Zo kan je bijvoorbeeld op eigen gelegenheid naar de leuke stad Mora gaan. Hier is een gezellige winkelstraat, een mega Dalarnapaard en vele plekjes voor een 'fika'. Je kan één van de vele musa bezoeken of misschien wel de Helvetefallet en Sorstupet waterval bezoeken, in een aantal loppissen gaan snuffelen of gewoon lekker bij het huis een boekje lezen.
Een lunchpakket kan je meenemen voor een lekkere picknick en in de avond heeft Kim een heerlijk diner voor je klaar staan.


 
Schitterende bossen bij Ejheden

Dag zes

in 1965 heeft de laatste inwoner het kleine plaatje Ejheden verlaten. Jarenlang is dit dorpje vergeten. Een lokale Zweedse man genaamd Olle, heeft zich het lot aangetrokken en heeft het dorpje weer opgeknapt. Hij ontdekte op oude kaarten dat er vroeger een wandelpad liep naar het dorp en heeft deze route opnieuw uitgezet. We wandelen deze herontdekte route door fantastische bossen met oude bomen en grote rotsblokken midden in het Trollmosseskogen ver weg van de bewoonde wereld. Onderweg zien we oude ruines en grote kans op wild 

 
Bosbessen en Vossebessen plukken in Furudal, Dalarna, Zweden
Oude kerk in Zweden

Dag zeven

Vandaag rijden we naar Gammelstan een oude Zweedse nederzetting. Deze plek geeft een prachtig beeld van hoe de inwoners van Dalarna vroeger leefden. Na het bezoek wandelen we ca 10 km vanaf Gammelstan over het oude kerkpad  naar de Ore-kerk, vlak naast het meer. Na de kerk kom je langs de oudste boom in het gebied uit 1500, de tijd van koning Gustav Vasa en de Lukasbron. Het bronwater daarvan is helder en fris en wie ervan drinkt krijgt “märg i benen”, d.w.z. kracht voor het hele jaar. Vul je waterfles en krijg extra kracht voor het deel van de wandeltocht. 


 
Heerlijk in de zon voor het huis bij Näsets Marcusgård

Dag acht

Vandaag na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en kun je terug kijken op een heerlijk ontspannen vakantie waarin je hebt kunnen genieten van de Zweedse natuur & cultuur, heerlijke gerechten en warme vuurtjes onder een prachtige sterrenhemel.

Fika
De fika is een sociaal gebruik in Zweden waarbij het werk of andere dagelijkse bezigheden worden onderbroken door bij elkaar te komen, thee of koffie te drinken en iets te eten. Het gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en sociale contacten te onderhouden. 

 
Het verlaten dorpje Ejheden, Zweden

Dalarna

De provincie Dalarna ligt in Svealand, midden Zweden en is met 29.000 km2 ongeveer even groot als België. Voor Nederlandse begrippen is het een leeg en uitgestrekt gebied, met maar slechts ca. 275.000 inwoners. Een plaats om te genieten van de rust en de ruimte.  Dankzij de Warme Golfstroom is het klimaat in Dalarna continentaal met relatief droge, warme zomers en koude winters. Augustus en September zijn ideale maanden om te wandelen in Zweden. de temperaturen zijn vaak nog uitstekend en minder  muggen. De paddenstoelen komen omhoog en overal vindt je bosbessen en vossebessen.

 
Datum
Dagen
Prijs pp
Nieuwe datum volgt
8
€ 1199,-
Prijs is inclusief
 • Ontbijt, lunch, diner.  
 • Knabbels en drankjes bij het huisje
 • Reisleiders Kim en Jan
 • Koks Jan en Kim
 • Training kano varen 
 • Kano huur, incl. peddel
 • Kaneelbroodjes bakken
 • Workshop vuur maken
 • Wandelroutes met begeleiding
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Vervoer naar Näsets Marcusgård en terug
 • Vervoer naar de startpunten en terug
 • Terras bezoeken
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • ​​Min. 6 - 14 deelnemers. 
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • Je slaapt met twee of drie op een kamer
Hoe kom ik er?
 • Met de auto kan je zo'n 1600 km rijden naar Furudal, Zweden
 • Carpoolen is mogelijk met andere reizigers. We helpen met het koppelen. het voordeel is dat je de kosten kan delen
 • Vliegen naar Stockholm en daar een auto huren. in ca 5 uur rij je naar Furudal
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Zweden reis? 
Näsets Marcusgård - een top ervaring!.jpg
Wil je een optie op de Zweden reis? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden