Kano varen in de Weerribben

Wandel en kanovakantie

WEERRIBBEN, Familie reis

Overijssel

 5 dgn | Tenten | Wandelingen | Kano varen | All inn

Corona

Proof

Op avontuur in Weerribben | All Inn

 

In Overijssel bevindt zich het prachtige natuurgebied de Weerribben. Aan de rand hiervan ligt het plaatsje Ossenzijl waar we voor je klaar staan met onze sfeervol ingerichte tipi tenten. Op het programma staan een aantal prachtige wandelingen en kanotochten door het gebied. Heb je nog nooit in een kano gevaren? Geen zorgen. Arij van der Kooij van kanoschool Herbie Bird geeft je eerst een training in basisvaardigheden.

Onze foodtruck gaat met deze reis mee en Kim maakt hier de heerlijkste gerechten in.

Dag één

ca 6 km

Vandaag wordt je vanaf 9:30 verwacht op de camping.

Kim en Jan staan voor je klaar om je te verwelkomen en je wegwijs te maken op de Camping. Na de lunch starten we met een korte wandeling van zo'n 6 km. We wandelen over Zompies zoekpad en de prachtige natuur. Terug aangekomen op de camping drinken we wat lekkers en staat Elize voor ons klaar voor een workshop Stand Up Paddling en maken we een korte tocht. Na het diner uit de foodtruck gaat het vuur aan en genieten we van een heerlijke avond

Dag twee

ca 12 km

Na een heerlijk vers ontbijt starten we met een wandeling van ca 19 km door het prachtige gebied van de Weerribben. We wandelen langs vaardorpen, Molens en zien onderweg misschien wel een otter. Er zijn vele leuke picknickplekken en op één daarvan gaan we heerlijk genieten van de lunch. Na deze stop wandelen we verder langs de Oude weg waar vele prachtige huizen staan en vele bootjes over het water varen. Terug bij de tipi's komen de heerlijkste geuren uit de Foodtruck en genieten we van een heerlijke avond. 

Incl. al het eten en drinken

Incl. training kano varen

Dag drie

Na weer een heerlijk ontbijt en warme douche staat er wat erg leuks op het programma. Vandaag stappen we de kano in om de omgeving vanaf het water te zien maar dat doen we niet voor Arij ons een aantal basisprincipes heeft laten zien van het open kano varen. Je zal merken dat de kano zeer stabiel is en je na de training met veel meer plezier het water op gaat. De tocht gaat dwars door het zeer rustige gebied en onderweg stoppen we op een prachtige picknickplek. Na ca 12 km komen we terug bij de Tipi's en maken we ons klaar voor de avond.

Incl. foodtruck

Ontbijt bij wandelvakantie weerribben FB

Dag vier

ca 18 km

Deze ochtend gaan we naar het kleine plaatsje Giethoorn. Hier maken we een wandeling van zo'n 12 km. Onderweg zien we de vele prachtige bruggetjes en de gezelligheid van Giethoorn. Net buiten het plaatsje vinden we de rust weer terug van het natuurgebied en wanderlen we door naar Dwarsgracht. Onderweg doen we zoekspelletjes met de kids. 's avond staat de rookoven aan met een heerlijk stuk zalm of rundvlees en horen we onze oude platenspeler bekende nummers afspelen. Onder het genot van een kampvuur genieten we tot laat.

Incl. al het eten en drinken

Dag vijf

Nadat we eergisteren zo'n prachtige tocht gemaakt hebben met de open kano gaan we dat van nog eens doen maar nu met een andere route. We vertrekken al vroeg in morgen zodat we meer kans hebben de otter te spotten. Onderweg varen we rustig en stoppen regelmatig om foto's te maken van dit prachtige stukje natuur. In de middag kan je heerlijk genieten van een uitgebreide lunch en kan je samen met Jan nog een stukje wandelen of lekker bij de tipi genieten van een boek. rond een uur of 16:00 wordt het tijd om op te breken en kan je terug kijken op een heerlijk ontspannen vakantie

Incl. training kano varen

Incl. foodtruck

Weerribben

De Weerribben is een 35 km² groot natuurgebied in de provincie Overijssel. Het vormt onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en is grotendeels in handen van Staatsbosbeheer. In 2007 werd het park uitgebreid met het qua natuur vergelijkbare gebied De Wieden dat ten zuiden ervan ligt en grotendeels in handen is van Natuurmonumenten. Het vormt daarmee samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden dat bijna 100 km² groot is. Tezamen vormen zij een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa.

Kano varen Weerribben FB.jpg

Herbie Bird

De instructeurs van kanoschool Herbie Bird hebben allen zichtbaar passie voor de kanosport en dat zie je wanneer je ze bezig ziet in de kano. Door hun duidelijke uitleg voel je eigen veel zekerder in de open kano en merk je dat het een plezier is om lekker met de kano op het water te zijn. Een juiste peddeltechniek aanleren heeft flink wat voordelen. Denk hierbij aan blessure vrij peddelen, je kan langere tochten maken, samen werken in de kano, veilig op het water en meer genieten. Ze werken vanaf dezelfde camping als waar wij overnachten.

Datum
Dagen
Prijs p.p.
t/m 15 jaar
30 jun '21
5
€ 499,-
€ 399,-
27 jul '21
5
€ 499,-
€ 399,-
29 jun '22
5
€ 499,-
€ 399,-
14 sep '22
5
€ 499,-
€ 399,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Ontbijt, lunch, diner.  We kunnen bij dit menu rekening houden met allergieën en diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. 

 • Knabbels en drankjes op de camping

 • Kant en klaar opgezette tenten waar twee a drie personen in kunnen slapen.

 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.

 • Bedden (stretchers met luchtmatras)

 • Reisleiders Kim en Jan

 • Koks Jan en Kim

 • Training Open kano varen door Herbie Bird

 • Kano huur, incl. peddel

 • Wandelroutes met begeleiding

 • STO Garantiefonds

Exclusief

 • Reis -en annuleringsverzekering

 • Vervoer van en naar de camping.

 • Zelf slaapzak/dekbed en kussen meenemen

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Aantal deelnemers: min. 4 deelnemers.  

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek

 • Geen aanbetaling. bij 30 dagen voor vertrek pas betalen

 • We werken niet met vouchers en betalen direct terug.

 

Voor meer informatie kijk gerust even op onze Info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail