Wandelvakantie in het prachtige Slovenië

Wandelvakantie

SLOVENIË

SOCA VALLEI

10 dgn | Auto | Tenten | Suppen | Alpen

Slovenië

De Soča Vallei ligt net naast de grens met Italië is bekend om haar prachtige natuur. De vallei heeft een enorme aantrekkingskracht op actieve reizigers. De bergen zijn fantastisch om in te wandelen en de Soča rivier heeft een prachtig smaragdgroene kleur. Het kraakheldere water krijgt door het kalksteen op de bodem van de rivier haar kenmerkende groene kleur. In het water kan je heerlijk zwemmen.

 

In de alpenweiden worden eeuwenoude tradities, zoals die van het ambachtelijke kaasmaken, nog in leven worden gehouden. 

Tussen de natuur vind je ook leuke dorpjes waarvan de geschiedenis terug gaat tot de prehistorie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit gebied de frontlinie tussen de legers van Italië en Oostenrijk-Hongarije. In de hele vallei zijn er nog overblijfselen van de strijd te vinden.

 

In de prachtige Soča vallei beleef je meer dan alleen een wandelvakantie. Wandelen is een belangrijk onderdeel van je vakantie en je maakt dan ook diverse verschillende wandeltochten. Daarnaast ga ook je SUPpen, stadjes verkennen en doe je mee met een culinaire workshop. In alles staat de beleving van de prachtige natuur van de Soča vallei centraal; deze plek wordt niet voor niets het buitensportparadijs van Slovenië genoemd. Pippin Hikes zet in het midden van dit prachtige gebied de sfeervolle tipi's neer en de foodtruck waar de heerlijkste maaltijden uit komen.

 

Dag één

We ontmoeten elkaar op een kleine camping op een alpenweide nabij het dorpje Krn. De camping ligt op een hoogte van ongeveer 1.000 meter en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de bergen en de alpenweides van de Soča Vallei. Je verblijft hier echt tussen de bergen en in de natuur. Rust is een vanzelfsprekendheid op deze plek. We starten met een bakje koffie en kan je even acclimatiseren en tot rust komen.

 

In de middag maken we een korte wandeling door de omgeving naar het plateau van Kuhinja waar we een prachtig uitzicht hebben over de regio. Bij terugkomst komen er de heerlijkste gerechten uit de mobiele keuken van Kim.

Dag twee

Na een heerlijk vers gemaakt ontbijt en een goede bak koffie gaan we een vandaag op pad naar Kolovrat. Kolovrat is een berg die op heldere dagen uitzicht biedt tot aan de Adriatische Zee. Een leuke wandeling van zo'n 10 km naar een prachtig uitzichtpunt. Hier bevinden zich ook restanten van de frontlinie uit de Eerste Wereldoorlog waar een van de bekendste veldslagen tussen de Entente en de Centralen heeft plaatsgevonden.

 

Door de Slovenen wordt dit gebied zelf liefkozend het "wonder van Caporetto (Kobarid)" genoemd.  Onderweg picknicken we met een heerlijk lunch gemaakt door Pippin Foods.

Dag drie

Vandaag starten we de ochtend op de prachtig heldere Soča rivier, waar we gaan 'Stand Up Paddling' oftewel SUPpen. Geen probleem als je dit nog nooit gedaan hebt want een lokale gids geeft je een korte training en gaat met ons mee zodat je lekker een uurtje of twee kan peddelen. 

 

In de middag gaan we de workshop 'Eten uit de Natuur' doen. We gaan hierbij met een local op pad voor een wandeling waar we eetbare dingen uit de natuur gaan ontdekken en met z'n allen gaan we aansluitend een maaltijd maken en gezellig dineren.

De Soca Vallei in Slovenië wandelvakanti

Dag vier

Na wederom een heerlijk vers ontbijt starten we de wandeling in de categorie medium naar de top van Mrzli Vrh (1.359 meter) met panoramisch uitzicht. Onderweg komen we over prachtige bergweides waar koeien grazen die de melk produceren voor de heerlijk alpenkaas. We wandelen over karrensporen en door beukenbossen naar de top voor een prachtig uitzicht. Onderweg zien we een verlaten Boerderij, de Puščavnikova jama-grot en een Hongaarse kapel.

Terug bij de Camping gekomen heeft Kim heerlijke koude drankjes klaar staan samen met hapjes en kunnen we gaan genieten van de avond.

Kim.png
Jan.png

Dag vijf

Vandaag hebben we een kleine wandeling op het programma maar wel een die echt super is. Na een goed ontbijt gaan we namelijk naar de schitterende Tolminkloof. Door de kracht van de turquoise rivier Tolminska is in loop der tijd de Tolmin kloof ontstaan. Hier vinden we prachtig helder water, bijzondere planten, bomen en een heldergroen mos dat tegen de rotswanden groeit.  Door vele wordt dit gebeid terecht als één van de mooiste plekken van Slovenië gerekend. Terug bij de Tipi kunnen we heerlijk ontspannen. Terwijl uit de Foodtruck lekkere koude drankjes komen en heerlijke hapjes. Vanavond gaan we in de buurt uit eten.

Dag zes

Deze dag gaan we op pad met een wandeling in de categorie medium. We wandelen vandaag ca 20 km over het Juliana Trail. Een lange afstandswandeling rondom het Triglav National Park. Wij wandelen een etappe tussen Kobarid en Bovec waarbij we voornamelijk door dalen langs de river Soča wandelen. Hier is de rivier het meest  schilderachtigst en het meest wild. Boven Boka strekt de vallei zich uit tot een breed bekken en we kunnen genieten van het uitzicht op de machtige toppen: Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak en Triglav aan het einde van de vallei. De zijweg voert ons door het dorp Čezsoča naar Bovec. Bovec is het toeristische hart van de vallei.

Wandelen in de bergen van Slovenië.jpg

Dag zeven

Vlak bij Kobarid vind je de Kozjak watervallen. Door de ligging en de mooie kleur van het water is dit een plaatje om te zien.  Eerst gaan we een stukje over een onverharde weg, langs de Soca rivier. Vervolgens gaan we het bos in komen we langs de eerst kleine waterwal. Over houten vlonders komen we later bij de grote waterval.

 

Na de prachtige watervallen gaan we een klein kaasmuseum bezoeken in Kobarid en hebben we een kaasproeverij van lokale kazen zodat we de smaken van de bergweides kunnen proeven.

 

Dag acht

Vandaag maken we een leuke rondwandeling van ca. 4 uur bij de Kosec kloof die geheel door lokale bewoners is uitgezet. Na ontbijt en koffie gaan we aan de wandel.

De Koseska korita (kloof van Kosec) voert ons langs de riviertjes Stopnik, Brsnik en Rocica met hun watervallen en door een mooie kloof met leisteen formaties. Het landschap is erg afwisselend en mooi als altijd.

In de avond genieten we van al het lekkers wat uit de keuken van Kim komt en genieten we van een heerlijk Sloveense avond

Dag negen & tien

Dag negen

De wandeltocht van vandaag gaat een deel over de Soča Trail. Dit is het eerst gemaakte natuurpad in Triglav National Park en loopt langs de rivier Soča van de bron tot de stad Bovec. Het verbindt de vredige, mysterieuze delen van de valleien van Soča en Trenta. Het pad is bijzonder
populair vanwege zijn pittoreske hangbruggen. 

Dag tien

Vandaag ontbijten we samen en kijken we terug op een heerlijke vakantie in het prachtige Slovenië en is het tijd om terug te gaan Nederland

Tipi's Wandelvakanties FB.jpg

Natuur

De natuur in de Soča vallei laat zich omschrijven als een bergachtig landschap met zeer mooie natuurgebieden, prachtige meren, rivieren en bossen. Het meest in het oog springt de Soča rivier met zijn prachtig smaragd gekleurde water. Deze rivier heeft haar bron in de Julische Alpen.

Het gebied is dé outdoor bestemming in Europa. in Triglav Nationaal Park zijn de hoogste bergen van het land. Aan wild kan je gemzen, steenbokken, edelherten, vossen en alpine marmotten spotten. Ook zijn er Lynxen en bruine beren maar die komen meer voor in het zuiden. Ook zijn er 84 vogelsoorten waaronder de steenarend

Camping & Foodtruck

De Camping is klein, rustig en ligt op 1000 meter hoogte waar we een prachtig uitzicht hebben over de bergen en de alpenweide. Op de camping zijn douches en hebben we stroom in de tent. Je slaapt in één, twee of driepersoonstipi met je reisgenoten of je hebt lekker een tentje voor jezelf.

 

De Foodtruck/mobiele keuken nemen we mee en kok Kim zorgt samen met Jan voor de maaltijden, hapjes en drankjes. Met diëten kunnen rekening gehouden worden. Geeft dit uiteraard vooraf wel even aan. Jan wandelt dagelijks met de groep mee. We haasten ons eigenlijk nooit en nemen lekker de tijd om dingen te zien en te beleven.

Kamperen in je achtertuin MB.jpg
Datum
Dagen
Prijs
T/m 12 jaar
9 jun '22
10
€ 899,-
€ 599,-

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Wat zit daar nu precies bij in?

Inclusief

 • Kant en klaar opgezette tenten waar twee a drie personen in kunnen slapen.

 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent, geen toeslag.

 • Reisleiders Kim en Jan

 • Koks Jan en Kim

 • Kaasproeverij

 • Workshop eten uit de natuur

 • Suppen op de Soca rivier

 • Al het eten op de camping. incl. picknick lunches 

 • Knabbels en drankjes bij de tent

 • We serveren per dag één diner menu. We kunnen bij dit menu rekening houden met allergieën en diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken.

 • Sloveense gerechten en laten we je tussendoor kennis maken met Sloveense delicatessen.

 • STO Garantiefonds

Exclusief

 • Vervoer naar Slovenië. We raden de auto aan i.v.m. de dagtochten. Carpoolen kan uiteraard ook

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering

 • 2x uit eten

 • Kussen en slaapzak zelf meenemen.

Oh en

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Zwaarte: gemiddeld

 • Aantal deelnemers: minimaal 8 maximaal 15

 • 30 dagen voor vertrek pas betalen

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek

Voor meer informatie kijk gerust even op onze info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail.