Image by Jon Flobrant

Siljansleden, Zweden

Een echte Wilderness experience in Zweden meemaken! Wandelen en wildkamperen op de Siljansleden met waanzinnig eten en drinken inclusief. Ga back to nature en op avontuur in midden Zweden en proef de Zweedse cultuur. Maak het midzomerfeest mee in Rättvik hartje Dalarna. Heerlijk onthaasten in de Zweedse natuur, wandelen, rendieren en elanden spotten.Het Siljansleden is een wandelroute midden in Zweden, in de provincie Dalarna. De route is 340 km lang waar wij er ca. 180 km van gaan wandelen. Het landschap is indrukwekkend met grote bossen en hoogteverschillen van 400 meter. Op veel plaatsen passeer je kleine vijvers en meren waar je kunt zwemmen en vissen. 
11 Dagen

Waarvan negen wandeldagen en een vrije dag om het midzomerfeest mee te maken

Overnachten

Vooral wildkamperen met buitentoilet en je eigen in een aparte tent met waskom

Eten & drinken

Ontbijt, lunch, diner en drinken bij de tenten is inclusief. 2x uit eten

Wat ga je doen?

Wandelen, kleine dorpjes ontdekken en de echte Zweedse cultuur zien.

Datum
Dgn
Prijs pp
Tent type
Open plekken
14-6 t/m 24-6
11
€ 749,-
Eigen tent
6
14-6 t/m 24-6
11
€ 899,-
Huur tent
6
14-6 t/m 24-6
11
€ 1499,-
Tipi tent
2

Drie tent types 

Tipi tent ​Je slaap in een sfeervolle tipi tent met stoel, stretcher, luchtmatras. Je tent wordt dagelijks door ons opgezet en afgebroken. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag, slaap je met twee in de tent 20% korting op de tweede Huur tent: Je huurt bij ons een kleine tent met slaapmatras, wij nemen deze mee. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag. Eigen tent: Je neemt je eigen kleine tent mee met inrichting tijdens je reis naar Schotland. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen.

Image by Oscar Helgstrand

Dag één, 23 km

Vandaag ontmoeten we je om 9:00 in Mora waar we starten met een fika (bakje koffie en wat lekkers) en kunnen we elkaar een beetje leren kennen en acclimatiseren. Na de koffie is het tijd om aan de eerste wandeling te beginnen. Je bagage ligt in de bus van Pippin Hikes en je draagt alleen een dagrugzak. De wandeling eindigt vandaag in Hemulsjo aan een meer en gaat door de prachtige bossen van Zweden. Hier genieten we van een heerlijk diner van Pippin Foods en zitten we bij het kampvuur na te genieten van de prachtige wandeling.
 
Ejheden verkennen in Dalarna Zweden

Dag twee, 17 km

Deze ochtend starten we met een heerlijk ontbijt en nadat iedereen klaar is starten we aan een wandeling van ca. 17 km. We wandelen door prachtige bossen en langs kleine moerassen en komen door het kleine dorpje Hökberg waar diverse oude Zweedse huizen staan. We wandelen verder tot we bij het Österdalälven aankomen. Hier zetten we de tenten bij het meer op en staat er een heerlijk snack, drinken en diner voor je klaar. 's Avonds maken we het vuur aan en genieten we van een prachtige sterrenhemel.

 
Prachtig uitzicht over.jpg

Dag drie, 16 km

Deze ochtend wandelen we over de dam verder over de Siljanleden. We passeren vele meertjes en komen door kleine dorpjes zoals Kansbol, een Oost-Noorse boerderij. De hut is waarschijnlijk een permanente boerderij geweest en een mooie plek om even te rusten voor een kleine Zweedse Fika. Later komen we door het plaatsje Indnäs waar mooie houten gebouwen staan en de overblijfselen van de oude sprookjesachtige straten. Bovenaan het dorpje hebben we een schitterend uitzicht. We wandelen verder naar Nybron waar we zullen overnachten.

Wildkamperen 

Deze reis is echt voor de avonturier die het echte Zweden wil ontdekken. We gaan vooral wildkamperen, maar dan wel luxe, want op elke plek is een buitentoilet en kan je je eigen wassen in een aparte tent met waskom. Daarnaast hebben we een kok mee die elke avond voor een heerlijke maaltijd zorgt, in de ochtend het ontbijt klaar zet en een lekkere lunch voor bereid. Je bagage gaat mee in de transportbus van Pippin Hikes zodat je alleen een dagrugzak met je mee hebt met lunch en drinken.
Vossebessen.jpg
Wandelen door de Zweedse bossen

Dag vier, 30 km

Vandaag hebben we langste wandeldag van ca. 30 km. We wandelen verder over oude boeren landpaden en door de prachtige ongerepte bossen van Zweden. We komen langs dierentuin Orsa Rovdjurspark en kleine dorpjes. Onderweg genieten we van een heerlijke picknick en wandelen we verder naar het eindpunt waar we de avond door zullen brengen
 
Heerlijke vossenbessen compote

Dag vijf, 25 km

Na een heerlijk ontbijt wandelen we verder over de Siljansleden naar het meer Stordammen. Onderweg komen we langs Storstupet. Dit is een diepe kloof langs de rivier Ämån. Op een smalle spoorbrug uit 1902 kruist de Inlandsbanan hier 34 meter boven het wateroppervlak. We volgen de spoorlijn een stukje en gaan vervolgens verder het bos is naar het eindpunt. 
 
Schitterende bossen bij Ejheden

Dag zes, 21 km

Na steeds wild gekampeerd te hebben overnachten we vannacht bij Näsets Marcusgård van een Nederlands stel Willem en Mireille, vlak bij de plaats Furudal. Een gezellig klein dorpje die zeker leuk is om even door heen te wandelen. De lokale bakkerij maakt heerlijk broodjes. De route van vandaag is ca 21 km en wederom prachtig! Veelal schitterende bossen en meertjes. 
 

De Siljansleden 

Siljansleden (1).png
De Siljansleden is een wandelroute in het midden van Zweden. Het wandelpad loopt door een uitgestrekt heuvelachtig en machtig landschap dat voornamelijk oude boerenpaden volgt. De hoogteverschillen zijn meer dan 400 meter. Grote en kleinere meren ervaar je als een welkome afwisseling in het dominante bos- en moerasgebied. De wateren bieden zwem- en vismogelijkheden en soms ontmoetingen met wilde dieren die het water hebben gezocht. Wij starten de route bij het toeristische plaatsje Mora. Vanaf Mora wandelen we door bossen en kleine dorpjes waarbij we veelal wildkamperen met toilet en met de keuken van Pippin Foods waar we de lekkerste gerechten maken. 'S avonds genieten bij een meertje met een kampvuur en een goed glas wijn terwijl langs het water een ree komt drinken. Dit is op en top genieten van de Zweedse natuur. We eindigen in de plaats Rättvik waar we twee nachten blijven voor het meemaken van het bijzondere Midzomerfeest. In deze tijd van het jaar wordt het nauwelijks nog donker en wordt door het hele land gevierd.
Image by Sofia Holmberg
20210830_133301.jpg

Dag zeven, 21 km

Vandaag wandelen we langs Gammelstan. een oude Zweedse nederzetting. Deze plek geeft een prachtig beeld van hoe de inwoners van Dalarna vroeger leefden. Na het bezoek wandelen we verder over de Siljanleden naar het meer van Sodersjon. De route van vandaag is in de buurt van huizen en zien we meer van het huidige Zweedse leven.
 
Heerlijke vossenbessen compote.jpg

Fika

De fika is een sociaal gebruik in Zweden waarbij het werk of andere dagelijkse bezigheden worden onderbroken door bij elkaar te komen, thee of koffie te drinken en iets te eten. Het gebeurt op een gepland moment en wordt bewust gebruikt om te pauzeren en sociale contacten te onderhouden. 

 
20210902_193230.jpg

Dag acht, 23 km

Deze dag gaat de route naar Meerensen. Onderweg volgen we twee meren en komen we door de plaatsje Boda, een klein dorpje met schitterende falu rode huizen en later door het dorp Västanå, tot we bij onze overnachtingplek komen waar we heerlijk genieten van een echte Zweedse maaltijd bij het vuur

 
Oude kerk in Zweden

Dag negen, 11 km

De laatste wandeldag is een korte wandeling naar de plaats Rättvik. We volgen een stuk van kronkelige rivier de Enan welke uitkomt in het Siljanmeer. Rättvik is een grotere plaats en is er een camping waar we heerlijk kunnen nagenieten van de wandeltocht. In de avond gaan we heerlijk uit eten.  

 
Heerlijk in de zon voor het huis bij Näsets Marcusgård

Dag tien & elf

Dag tien: Vandaag vieren de Zweden hun grootste feestdag; Midsommar. De vrijdag rond de langste dag. De Zweden vieren midzomer met een versierde meiboom, dansen, vreugdevuren en lekker eten.
Dag 11: vandaag reis je terug naar Mora en kan je terug kijken op een heerlijke wandelvakantie in Zweden


 
Het verlaten dorpje Ejheden, Zweden

Dalarna

De provincie Dalarna ligt in Svealand, midden Zweden en is met 29.000 km2 ongeveer even groot als België. Voor Nederlandse begrippen is het een leeg en uitgestrekt gebied, met maar slechts ca. 275.000 inwoners. Een plaats om te genieten van de rust en de ruimte.  Dankzij de Warme Golfstroom is het klimaat in Dalarna continentaal met relatief droge, warme zomers en koude winters. 

Hoe kom je er? 

Vliegtuig: Om in Mora te komen kan je het beste op Stockholm vliegen en vervolgens de trein nemen naar Mora. Je bent met de trein 5 uur onderweg vanuit Stockholm. Vanuit Rättvik is het ca. 3,5 uur terug naar Stockholm met de trein. Wij helpen met het boeken van de juiste treinreis. Vanuit Stockholm vliegen er dagelijks meerdere vluchten van en naar Amsterdam.   Auto: Met de auto kan je zo'n 1600 km rijden naar Mora, Zweden. Carpoolen is mogelijk met andere reizigers. We helpen met het koppelen. Het voordeel is dat je de kosten kan delen en kan afwisselen van bestuurder. ​

Datum
Dgn
Prijs pp
Tent type
Open plekken
14-6 t/m 24-6
11
€ 749,-
Eigen tent
6
14-6 t/m 24-6
11
€ 899,-
Huur tent
6
14-6 t/m 24-6
11
€ 1499,-
Tipi tent
2

Drie tent Types 

Tipi tent ​Je slaap in een sfeervolle tipi tent met stoel, stretcher, luchtmatras. Je tent wordt dagelijks door ons opgezet en afgebroken. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag, slaap je met twee in de tent 20% korting op de tweede Huur tent: Je huurt bij ons een kleine tent met slaapmatras, wij nemen deze mee. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag. Eigen tent: Je neemt je eigen kleine tent mee met inrichting tijdens je reis naar Schotland. Een kleine tent past, inclusief scheerlijnen, binnen een vierkant van 4 x 4 meter. Je zet zelf de tent op en af. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen.

Prijs is inclusief
 • Reis -en wandelbegeleiding
 • 10x ontbijt, 11x lunch, 8x diner.  
 • Snacks en drankjes bij de tenten
 • Reisleiders Kim en Jan
 • Bagagevervoer
 • Incl. administratiekosten
 • Incl. boekingskosten
Prijs is exclusief
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Kussen en slaapzak
 • Vervoer naar Mora en terug
 • Horeca bezoeken
 • 2x uit eten
 • Bijdrage STO garantiefonds a  € 15,- per boeking.
Overige
 • ​​Min. 6 - 14 deelnemers. 
 • Kosteloos annuleren tot 60 dagen voor vertrek. Je betaald dan enkel € 15,- per boeking voor het STO garantiefonds
 • Geen één-persoonstoeslag
 • Zwaarte: uitdagend
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Zweden reis? 
Image by Mark König
Wil je een optie op de Zweden reis? 
Laatste blik op Loch Lomond Schotland.jpg
Toon me meer reizen die jullie aanbieden