top of page

Siljansleden, Zweden

Een echte Wilderness experience in Zweden meemaken! Wandelen en wildkamperen op de Siljansleden met waanzinnig eten en drinken inclusief. Ga back to nature en op avontuur in midden Zweden en proef de Zweedse cultuur. Maak het midzomerfeest mee in Rättvik hartje Dalarna. Heerlijk onthaasten in de Zweedse natuur, wandelen, herten en elanden spotten. Het Siljansleden is een wandelroute midden in Zweden, in de provincie Dalarna. De route is 340 km lang waar wij er ca. 180 km van gaan wandelen. Het landschap is indrukwekkend met grote bossen en hoogteverschillen van 400 meter. Op veel plaatsen passeer je kleine vijvers en meren waar je kunt zwemmen en vissen. 
3 voetstappen

11 dagen | vanaf € 749,-

Wandelen in Zweden

Elf dagen genieten in Zweden

Zweden avontuurlijke vakantie

Wildkamperen midden in de bossen

Dagelijks pannenkoeken

Al het eten en drinken is inclusief

Midzomerfeest Zweden

Wandelen, Zweedse cultuur, Relaxen 

Op Avontuur

Dag 1 | 23 km

Vandaag ontmoeten we je om 9:00 in Mora waar we starten met een fika (bakje koffie en wat lekkers) en kunnen we elkaar een beetje leren kennen en acclimatiseren. Na de koffie is het tijd om aan de eerste wandeling te beginnen. Je bagage ligt in de bus van Pippin Hikes en je draagt alleen een dagrugzak. De wandeling eindigt vandaag in Hemulsjo aan een meer en gaat door de prachtige bossen van Zweden. Hier genieten we van een heerlijk diner van Pippin Foods en zitten we bij het kampvuur na te genieten van de prachtige wandeling.

Schitterende bossen bij Ejheden

De Siljansleden 

De Siljansleden is een wandelroute in het midden van Zweden. Het wandelpad loopt door een uitgestrekt heuvelachtig en machtig landschap dat voornamelijk oude boerenpaden volgt. De hoogteverschillen zijn meer dan 400 meter. Grote en kleinere meren ervaar je als een welkome afwisseling in het dominante bos- en moerasgebied. De wateren bieden zwem- en vismogelijkheden en soms ontmoetingen met wilde dieren die het water hebben gezocht. Wij starten de route bij het toeristische plaatsje Mora. Vanaf Mora wandelen we door bossen en kleine dorpjes waarbij we veelal wildkamperen met toilet en met de keuken van Pippin Foods waar we de lekkerste gerechten maken. 's Avonds genieten bij een meertje met een kampvuur en een goed glas wijn terwijl langs het water een ree komt drinken. Dit is op en top genieten van de Zweedse natuur. We eindigen in de plaats Rättvik waar we twee nachten blijven voor het meemaken van het bijzondere Midzomerfeest. In deze tijd van het jaar wordt het nauwelijks nog donker en wordt door het hele land gevierd.
Siljansleden midden Zweden
Inclusief
  • Reis -en wandelbegeleiding
  • 10x ontbijt, 11x lunch, 8x diner.  
  • Snacks en drankjes bij de tenten
  • Reisleiders & koks Kim en Jan
  • Wandelroutes met begeleiding
  • Bagagevervoer & tentvervoer
  • 2x busvervoer naar overnachting
  • Incl. administratiekosten
  • Incl. boekingskosten
Met Kim en Jan naar Midden Zweden

Tent types

Slaap luxe in je eigen tipi

Je slaapt in één van onze sfeervolle tipi tenten, met stoel, stretcher, luchtmatras. Je tent wordt dagelijks door ons opgezet en afgebroken. Dagelijks vervoer van tent en bagage gaat via ons. Ontbijt, lunch, diner, hapjes en drankjes op de camping zijn inbegrepen. Geen één-persoons toeslag, slaap je met twee in de tent 20% korting op de tweede

Datum
Prijs pp
Tent type
Onbekend
nvt
nvt

Hoe kom je er?

Klik op de koffer om te zien hoe je beste in Mora | Zweden kunt komen
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.
Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Kim en Jan van Pippin Hikes
Heb je een vraag over de Zweden reis? 
Zweden wandelvakantie
Wil je een optie of gelijk boeken? 
Meer wandelvakanties
Toon me meer reizen die jullie aanbieden
bottom of page