Wandelvakantie

SCHOTLAND

10 dgn | Tenten | Distilleerderij bezoeken

WEST HIGHLAND WAY

West Highland Way

Wandelen over de West Highland Way is een wandeling die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Wandelen van de lage landen naar de prachtige Highlands. Wandel langs het grootste zoetwatermeer van Engeland, Loch Lomond.

Over de vlaktes van de Ranoch Moor, over de Devils staircase naar Fort William in acht wandeldagen.

Daarna heb je een dag om nog op pad te gaan met Harry Potter stoomtrein of de hoogste berg van Engeland, de Ben Nevis, te beklimmen. Onderweg proef je diverse typische Schotse gerechten zoals Zalm en Haggis. Bezoek je de Glen Goyne distillery en kan je heerlijke whisky proeven.

Zwemmen in Loch Lomond en wandelen langs verlaten Schotse boerderijen. combineer dat met het unieke concept van Pippin Hikes met bagagevervoer, opgezette tenten en alle maaltijden

 

Dag één

Vandaag ontmoeten we elkaar rond 10 uur op het treinstation van Milngavie. Hier neemt Jan je bagage over zodat je lekker licht kan lopen. We starten eerst met een bak koffie en kunnen we elkaar een beetje leren kennen.  Rond 11:00 start je samen met Kim aan de wandeling over de West Highland Way. De weg vandaag is 19 km met weinig hoogteverschil. een heerlijke wandeling om in te komen. Onderweg stoppen we bij de Glengoyne Distillery voor een rondleiding en een proeverij. Je loopt tot aan Drymen waar Jan de bagage en tenten al voor je klaar heeft staan samen met een 'welcome back snack' en een drankje.

Dag twee

Na een heerlijk vers gemaakt ontbijt gaan we een vandaag op pad vanaf de camping. We gaan 16 km lopen naar de Sallochy Campsite. onderweg gaan we over de Conic Hill (361 m) waar we een prachtig uitzicht over het grootste zoet water meer van Engeland,  Loch Lomond hebben. Na afdaling van Conic Hill zit een gezellige pub waar we even een pauze kunnen houden en een lekker drankje kunnen drinken. We lopen vervolgens nog een stukje door naar de camping waar alles weer heerlijk voor ons klaar staat. als het weer het toelaat kunnen we hier een duik nemen in het Loch en daarna dineren aan het water.

Dag drie

Vandaag is de zwaarste wandeldag. We gaan verder langs Loch Lomond wandelen. Veel doorkijkjes door de bomen naar het Loch. De weg is er één van vele kleine beklimmingen en afdalingen en soms zijn de handen nodig. We komen langs vele watervallen en bruggetjes. Ook is het mogelijk om de oude schuilplek van Rob Roy te bekijken. We lopen zo'n 27 km naar het einde van Loch Lomond bij Beinglas campsite. In de avond gaan we naar een  pub uit 1705, naar waar het flink schijnt te spoken.

Dag vier

Na een heerlijk vers ontbijt starten we de wandeling naar Tyndrum. Zo'n 16 km verderop. Je loopt door prachtige bossen en komt langs het dorpje Crianlarich waar je even wat kan drinken. Je loopt onder viaducten van de Oban Railway door. Langzaam maar zeker komen de ruige bergen van de Highlands in zicht. In Tyndrum staan de tenten voor je klaar samen met een heerlijke snack en drankje voor je klaar en kunnen we ons klaar maken voor de avond.

Dag vijf

Tijdens deze vijfde dag lopen we zo'n 16 km naar het Inveroran Hotel. Hier is geen officiële camping maar wel een toilet bij de wandelaars pub. We gaan dus wild kamperen. Maar dan wel met de luxe van Pippin Hikes. Tijdens de wandeling van vandaag lopen we over oude militaire wegen, door de Glens (dalen) en hebben we prachtige uitzichten over de bergen. Vaak zien we hier herten en prachtige uitzichten vanuit de tent. De volgende ochtend tandpoetsen in de beek

Dag zes

Vandaag gaan we na een heerlijk ontbijtje verder met de West Highland Way. We lopen zo'n 17 km naar de Glen Coe mountain resort. Een betrekkelijk makkelijk wandeling over de open vlaktes van de Rannoch Moor. Zelf vind ik dit één van de mooiste stukken van de West Highland Way. Hier zijn opnames gemaakt van James bond en de film Highlander. Bij de camping hebben we een prachtig uitzicht over de Buachaille Etive Mor en de Glen Coe.

Dag zeven

Deze dag staat de 'Devils Staircase' op het programma. onder leiding van generaal George Wade werd deze aangelegd. Zij noemden het steile stuk Devil's Staircase omwille van de moeilijkheid om hem te overwinnen als ze met bouwmaterialen zeulden. We wandelen naar een hoogte van 550 m, waarbij we een prachtig uitzicht krijgen over de Glen Coe. Tijdens de afdaling komt de Ben Nevis in Fort William inzicht. De hoogste berg van de U.K. en finish van de Way

Na 14 km komen we aan in Kinlochleven.

Dag acht

Vandaag is de laatste wandeldag. 24 km wandelen van Kinlochleven naar Fort William door de Highlands met zicht op de Ben Nevis. Na nog een stuk door de bossen komen we aan op het eind punt. Elke dag hebben we stempels laten zetten in ons West Highland paspoort en in een pub in Fort William drinken we een goed glas Guinness en krijgen we het officiële certificaat. Nadat we met z'n allen zijn gaan eten wandelen we terug naar de camping. 

Dag negen & tien

Na het wandelen van de West Highland Way is er nog een vrije dag  Zo kan je de Ben Nevis beklimmen (1344 m), Wat eigenlijk wel een traditie is na het wandelen van West Highland Way. Je kan ook de Nevis whisky Distilleerderij bezoeken of vanuit Fort William de Harry Potter trein nemen naar Mallaig. Onderweg stopt de trein op het bekende viaduct voor de foto. of gewoon lekker chillen bij de tent. de 10e dag staat in het teken van de terugreis en komt je reis met Pippin Hikes ten einde.

Bij Pippin Hikes betaal je geen gekke kosten zoals administratiekosten en boekingskosten.

Gewoon de prijs die erbij staat, dat maakt het wel zo gemakkelijk. maar wat zit daar nu precies bij in?

Deze vakantie is inclusief ​:

 • Kant en klaar opgezette tenten waar twee personen in kunnen slapen.

 • Boek je alleen dan slaap je in een kleinere één-persoonstent

 • Kaart van de route

 • Reis -en wandelbegeleiding

 • Bezoek whisky distilleerderij

 • Bedden (stretchers met opblaas slaapmat)

 • Meereizende kok

 • 9x ontbijt, 8x lunch en 7x diner met drankjes.  

 • We serveren per dag één menu. We kunnen bij dit menu rekening houden met allergieën en diëten, maar geef dit uiteraard wel aan bij het boeken. We houden erg van goed eten en je zal zeker niet met een lege maag van tafel gaan. We serveren altijd een aantal Schotse gerechten en laten we je tussendoor kennis maken met Schotse delicatessen.

 • Knabbels en drankjes bij de tent

 • Bagagevervoer

 • STO Garantiefonds

Deze vakantie is exclusief:

 • Vervoer naar Schotland, Hiermee heb je meer vrijheid om je vakantie eventueel te verlengen

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering

 • 2x uit eten

 • Kussen en slaapzak zelf meenemen.

 • in de Pippin bus is per vakantieganger plek voor één koffer met eventueel een losse slaapzak.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant.

Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

 • Zwaarte: gemiddeld

 • Aantal deelnemers: minimaal 4 maximaal 8

 • 10 apr t/m 19 apr is uiterlijk te boeken tot 1 jan 2021

 • 30 jul t/m 8 aug is uiterlijk te boeken tot 1 mei 2021

Voor meer informatie kijk gerust even op onze info pagina of stuur ons een vrijblijvende e-mail.

"Mooie en gezellige week gehad in Schotland. Jan en Kim doen hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. We kijken met veel plezier terug. De West-Highland Way was prachtig, maar ook het kamperen in de gezellige tenten van PippinHikes is een aanrader, evenals de goede maaltijden van Jan en Kim."

 

—  Greet van de Bergh — 

 • Jan in Schotland.jpg

  Jan Noordermeer

  Eigenaar Pippin Hikes

  Jan wandelt graag over nieuw paden en neemt je mee over de oude. Hij vindt het erg leuk om afwisselende routes te maken en uit te zetten.

 • Kim op een Lange Afstandswandeling.jpg

  Kim Kooter

  Eigenaar Pippin Foods

  Kim houdt van wandelen en lekker eten maken. Ze maakt heerlijke Bourgondische maaltijden en wandelt wekelijks zo'n 30 km met de honden 

info@PippinHikes.nl | 06-51058237 | Kvk nr. 70419841 | Btw nr. NL002052541B78 | Zevenhuizen (zh)